loader
Foto

Galerie foto

Documentar despre istoria regalităţii române, la „Ora Regelui”, de la TVR 1

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30, documentarul realizat de Cristina Ionescu ne propune o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale. Invitați: academicianul Răzvan Theodorescu și istoricul Flilip-Lucian Iorga.

 

Ora Regelui

„Tot pentru Ţară, nimic pentru mine… am trăit şi mor cu deviza mea, care străluceşte în armele României: NIHIL SINE DEO”. Testamentul Regelui Carol I al României.

(w500)

Carol şi Elisabeta, în costum popular

Nimic fără Dumnezeu” – iată deviza unei case regale care a pus, incontestabil, temeiul României moderne, racordând-o  la ritmurile Europei și ale lumii, dar și încercând să-i păstreze bătrânei țări valorile cu adevărat tradiționale: cutumele, cultura, credința.

(w882)

(w882)

O deviză pe care întâiul monarh al României, Carol I, a moștenit-o de la casa nobiliar-regală germană în care s-a născut și pe care a dăruit-o dinastiei întemeiate de către el, dar mai ales țării și poporului pe care le-a păstorit.

(w882)

Ferdinand si Maria

Sâmbătă, 28 noiembrie, „Ora Regelui" vă invită la o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale, prin documentarul realizat de către Cristina Ionescu, avându-i ca invitați pe academicianul Răzvan Theodorescu și pe istoricul Flilip-Lucian Iorga.

(w882)

Istoricul Filip Lucian-Iorga

(w882)

Academicianul Răzvan Theodorescu

Ediţia poate fi urmărităla TVR 1 sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30.

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Cristina Ionescu

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1