loader
Foto

Doris Day şi Rock Hudson, într-o comedie cu un telefon, la TVR 1

Duminică, 27 martie, TVR 1 vă invită de la ora 00:15 la o comedie în New York-ul anilor 50: „Confidenţe pe pernă”, regia Michael Gordon, cu Rock Hudson şi Doris Day în rolurile principale.

 

„Confidenţe pe pernă” ("Pillow Talk" - SUA, 1959) este prima dintre cele trei comedii romantice pe care le-au făcut împreună Rock Hudson şi Doris Day. Au urmat "Lover Come Back" şi "Send Me No Flowers".

În New York-ul anilor 50, decoratoarea Jan Morrow și Brad Allen nu se cunosc, dar au o linie de telefon comună, pe care Brad o ține mai mereu ocupată. El vorbeşte mereu cu nenumăratele lui cuceriri. Ca urmare, Jan ia legătura cu greu cu clienții ei și detestă aroganța individului cu care a fost ”cuplată” fără voie. Într-o seară, cei doi se întâlnesc întâmplător la un restaurant, Brad se dă drept un texan naiv pe nume Rex și o cucerește. Când în poveste intervine și Jonathan, prietenul lui Brad, care este îndrăgostit de Jan, încurcătura pare imposibil de desfăcut!

Filmul a primit Premiul Oscar în 1960 pentru cel mai bun scenariu şi a mai avut patru nominalizări – cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună actriţă în rol secundar, decoruri şi muzică. Comedia a mai fost nominalizată şi la trei categorii la premiile Globul de Aur.

În regia lui Michael Gordon mai joacă în acest film Tony Randall, Thelma Ritter, Nick Adams şi Julia Meade.

Personajul Jan Morrow este rolul cel mai cunoscut al lui Doris Day pe marele ecran.

Melodia interpretata de ea "Que Sera Sera" din " The Man Who Knew Too Much " (1956) este şi astăzi preferată de milioane de melomani.

Actriţa a mai fost şi protagonista unui serial tv de comedie - "The Doris Day Show" (1968 - 1973) cu care a câştigat două Premii Globul de Aur.

Doris Day, născută la 3 aprilie 1922, are două stele pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood, una pentru activitatea muzicală și alta pentru film.

(w882) Doris Day

Credit Foto: Arwin Productions

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1