loader
Foto

Galerie foto

Dosar România: Şcoala fără şcoală

La ediţia din 29 iunie a seriei de reportaje, documentare şi interviuri Dosar România, Cristina Ţilică ne propune să aflăm mai multe despre fenomenul „şcola de acasă” sau „homeschooling”. Sâmbătă, de la ora 21.00.

 

Dosar România

An de an, tot mai mulţi părinţi din România decid să-şi educe copiii „acasă“. În sistemul numit homeschooling. De ce? Care sunt beneficiile? De unde ideea şcolii de acasă? Aflăm sâmbătă, 29 iunie, de la ora 21.00, în reportajul Cristinei Ţilică, la Dosar România.

(w882)

(w882)

Despre şcoala de acasă a început să se vorbească în România în ultimii trei ani, când mulţi părinţi au decis să-şi retragă copiii din sistemul actual de învăţământ, pe motiv că acesta este depăşit. Părinţii susţin că felul în care învaţă copiii în şcolile româneşti îi tranformă în persoane nemulţumite şi frustrate. Astfel, în toată ţara, au apărut asociaţii de părinţi care au ales să-şi educe copiii în sistemul homeschooling.

(w882)

Fenomenul „şcoala de acasă” a apărut la noi în ţară în momentul în care oamenii au început să caute noi repere, alte modele. O mare parte dintre românii care au ales să-şi educe copiii prin sistemul homeschooling susţin că este timpul ca în societatea românească să se dezbată serios această problemă: educaţia, acasă. Emisiunea Dosar România ne arată multiplele faţete ale acestui curent în educaţie.

(w882)

(w882)

Realizator: Maria Cristina Ţilică

Producător: Răzvan Butaru

 

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Kacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1