loader
Foto

Galerie foto

Dosarul de urmărire al Regelui Mihai, la Ora Regelui de la TVR 1

Dosarul de urmărire întocmit de Securitate Regelui Mihai a fost „periat” înainte ca Majestatea Sa să-l vadă. Pe 19 octombrie, de la ora 13.00, telespectatorii TVR 1 vor afla mai multe informaţii despre acest subiect.

 

Ediția Ora Regelui de sâmbătă 19 octombrie este disponibilă online pe TVR+ AICI

Portretul Regelui Mihai şi cele mai importante evenimente din viaţa Majestăţii Sale, până la venerabila vârstă de 92 de ani, fac subiectul unui alt reportaj în emisiunea din această săptămână. Şi tot sâmbătă, la Ora Regelui, telespectatorii TVR 1 au ocazia să vadă cum a fost sărbătorită Regina Ana în luna septembrie, într-una dintre ctitoriile Regelui Carol I.

Principele Radu a lansat volumul în care mărturiseşte cum a simţit trecerea de la cariera sa de actor la rangul de Principe al României. Şi tot Principele Radu s-a aflat în mijlocul elevilor încă din prima zi de şcoală, în timp ce Principesa Margareta a deschis anul universitar la Piteşti. Imagini de la toate aceste evenimente pot fi urmărite pe 19 octombrie, la TVR 1.

Alteţele Lor Regale au comemorat, la Balcic, 75 de ani de la moartea Reginei Maria, alături de fiica Principesei Ileana. Evenimentul este marcat în ediţia de sâmbătă a emisiunii, cu atât mai mult cu cât Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei este pentru prima dată la Ora Regelui.

 

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Lidia Voicu - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

Producător Lidia Voicu
Realizator Camelia Csiki

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

 

#tvr1