loader
Foto

Dragoş Pătraru, după revenirea la TVR

„Publicul nostru ştie că facem o emisiune pentru el, că punem interesul oamenilor mai presus de interesele unor instituţii sau de cele ale unor corporaţii"

 

Revenirea emisiunii „Starea  naţiei” la TVR a picat într-o marţi, dar într-un ceas bun - cele rele fuseseră deja cu o zi înainte, când Naţionala de fotbal a pierdut în faţa Muntenegrului.

Marţi, 5 septembrie, la 22.30 fix, imediat după interviul cu prim-ministrul României „Starea naţiei” a revenit pe TVR 1. O revenire pentru care Dragoş Pătraru mărturiseşte că a avut ceva emoţii legate de finalizarea emisiunii până la 22.30. „De-aia am şi înregistrat mai devreme, ignorând câteva subiecte importante din ziua respectivă. Dar ne aşezăm şi într-o săptămână va fi mult mai bine”, promite Dragoş.

Oricum, reacţiile de la telespectatori au fost foarte bune pentru prima ediţie. „O luăm de jos din nou, trebuie să construim. Nu ne sperie asta, într-o lună vom fi unde trebuie”, mai spune prezentatorul emisiunii.

Printre noutăţile cu care „Starea naţiei” s-a întors la TVR este şi rubrica „Ceasul bun”, realizată de Cristina Hurdubaia, unde sunt prezentate cazuri sociale, oameni aflaţi în situaţii dificile care au nevoie de ajutor. În prima ediţie, Cristina ne-a dezvăluit povestea a patru fraţi care au grijă unul de celălalt, după ce tatăl lor a murit, iar mama i-a părăsit. Casa le-a ars şi cele două camere trebuie refăcute, în condiţiile în care, singurul lor venit constă din banii câştigaţi de fratele mai mare, atunci când găseşte de lucru. Le lipsesc multe şi sunt zile în care nu au ce mânca şi, cu toate acestea, la întrebarea „ce ai vrea să-ţi aducă Moş Crăciun, dacă ar intra acum pe poartă” cei mici răspund: „sănătate!”.

„Publicul nostru ştie că facem o emisiune pentru el, că punem interesul oamenilor mai presus de interesele unor instituţii sau de cele ale unor corporaţii. De-aia, sunt sigur că vom face în continuare lucruri minunate împreună. Aşa cum se întâmplă la Ceasul bun”, spune Dragos Pătraru.

„Starea naţiei” este difuzată zilnic, de luni până joi, la TVR 1 şi online pe TVR+, de la ora 22.30, în reluare a doua zi, la ora 6.00 pe TVR 1 şi de la 15.40, la TVR 2. Românii din diaspora pot urmări emisiunea  pe TVR Internaţional de la 0.20, iar a doua zi, de la ora 6.00.

 

 

Citeşte şi „Starea nației revine la Televiziunea Română”

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1