loader
Foto

Galerie foto

Dramă şi acţiune, în filmele săptămânii, la TVR 1

„Preţul zahărului” spune povestea emoţionantă a două surori vitrege, din clase sociale diferite, ce cresc împreună pe o plantaţie de trestie, în Guyana olandeză a secolului al XVIII-lea. Drama poate fi urmărită marţi şi miercuri, la 22:10, pe TVR 1.    

 

„Preţul zahărului” (Hoe duur was de suiker/The price of sugar – Olanda, 2013) transpune în imagini povestea pe care scriitoarea Cynthia Henri McLeod a relatat-o în romanul cu acelaşi nume publicat în 1987. Jean van de Velde, regizorul olandez (născut în Congo), le-a distribuit în această dramă pe actriţele Gaite Jansen şi Yootha Wong – Loi- Sing.

(w882)

În secolul XVIII, în Surinamul transformat în colonie olandeză, două tinere, surori vitrege, au crescut împreună pe o plantaţie de trestie de zahăr. Sarith face parte din clasa privilegiată, e fiica proprietarilor plantaţiei şi viitoarea moştenitoare. Mini-Mini e mulatră şi sclava propriei sale surori. În timp ce viaţa în colonie şi căutarea unui soţ potrivit o înăspresc pe Sarith, Mini-Mini primeşte o şansă la fericire, cu condiţia să aibă curajul de a-şi schimba viaţa. Din distribuţia filmului mai fac parte: Neil Sandilands, Anna Raadsveld, Benja Bruijning.

Marţi, 19 martie şi miercuri, 20 martie, de la ora 22:10, puteţi urmări cele două părţi ale filmului, pe TVR 1.

 

(w882)

 

Pe actorul şi regizorul suedez Dolph Lundgren îl cunoaşteţi pentru rolurile din „Soldatul universal”, „Eroi de sacrificiu”, „Aquaman”, „Justitiarul intunericului”. Din acelaşi registru face parte şi filmul pe care TVR 1 vi-l propune pentru joi, 21 martie, de la ora 22:10.

Regia filmului „Soldatul justiţiar” ( A certain Justice, SUA, 2014) îi aparţine lui Giorgio Serafini. În distribuţie îi veţi regăsi şi pe Cung Le, Vinnie Jones , Briana Evigan, Sabrina Machado.

(w882)

Întors dintr-o misiune în Irak, John se luptă cu simptomele unui serios sindrom post-traumatic. Pacea fragilă la care reuşeşte să ajungă după un timp se destramă în ziua fatidică în care salvează o prostituată de furia unor proxeneţi violenţi. Din acel moment, el şi familia lui devin ţinta liderului grupului de infractori, un criminal lipsit de scrupule.

(w882)

Vineri, 22 martie, de la ora 21:10, TVR 1 a programat "Evita" (SUA - 1996), un film despre Eva Peron, cea mai controversata primă doamnă a Argentinei. A fost regizat de Alan Parker după un scenariu de Oliver Stone și este o adaptare pentru ecran a musical-ului compus şi produs de Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice în 1978. Filmul îi are în distribuție pe Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce, Jimmy Nail.

 

Detalii despre filmele programate la TVR 1 aflați aici.

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1