loader
Foto

Galerie foto

ECCE VIA, în Săptămâna Mare la TVR 1

Realizatorii Elena Dinu şi Titi Dincă vă invită în fiecare zi, de la orele 10.00, 18.40, 23.20, începând cu 13 aprilie, să faceţi o incursiune prin Ierusalimul de azi. De văzut, zilnic, în episoade de 5 minute, la TVR 1.

 

Edițiile din Săptămâna Mare, disponibile online pe TVR+

În Săptămâna Mare, alături de TVR 1 puteţi vedea cele mai vizitate locuri ale Ierusalimului pe calea numită generic ECCE VIA, un drum mai înainte de toate spiritual, prin Cetatea Sfântă din zilele noastre. Realizatorii Elena Dinu şi Titi Dincă vă invită în fiecare zi, de la orele 10.00, 18.40, 23.20, începând cu 13 aprilie, să faceţi o scurtă plimbare prin Ierusalimul de azi, văzut în 5 minute.

Într-o suită de programe speciale, Elena Dinu şi Titi Dincă au pregătit pentru perioada Sărbătorilor Pascale imagini din Ţara Sfântă, Ierusalim, Sfântul Mormânt, locurile pe unde a păşit Hristos, legendele Iordanului şi întâmplări din Deşertul Iudeii... toate acestea compun  o serie de mini documentare în ECCE VIA, pentru a arăta că ACEASTA ESTE CALEA către o lume universal cunoscută şi totuşi atât de puţin descifrată.

Timp de şapte zile, imaginile filmate de realizatorii TVR vă vor arăta grădina Ghetsimani, Fortăreaţa Antonia, Poarta de Aur, Via Dolorosa, Scăldătoarea Vitezda, Muntele Sion, dar şi alte locuri sfinte.

Venind spre Ierusalim, Iisus a trecut în repetate rânduri prin cătunul Betfaghe, pe la casa Mariei şi Martei din Betania şi peste Muntele Măslinilor.

Ghetsimani este grădina ultimei rugăciuni din noaptea arestării, Fortareaţa Antonia este presupusul spaţiu al locului judecării şi condamnării, Via Dolorosa este calea care leagă momentul încoronării cu spini de cel al răstignirii.

În cei 700 metri ai Drumului Crucii s-a pecetluit o nouă credinţă pentru miliarde de oameni ai ultimelor două milenii.

În băile publice, Iisus a predicat adeseori, iar Scăldătoarea Vitezda este o mărturie în piatră a misiunii lui Hristos pe pământ.

Deşi mulţi pelerini consideră că Iisus a intrat în Ierusalim prin Poarta de Aur, istoria arată că aceasta a fost zidită cu 600 ani mai târziu, iar cea din zilele noastre este din timpul sultanului Soliman Magnificul.

Pe Muntele Sion a avut loc Cina cea de Taină. În margine de Ierusalim se află şi mormântul lui Oskar Schindler (regizorul Listei ce-i poartă numele), care este îngropat în apropiere de spaţiul în care a cântat cocoşul de 3 ori şi apostolul Petru s-a lepădat de Hristos.

Toate cele de mai sus, dar şi ţarina cumpărată din cei 30 arginiţi daţi lui Iuda, devenită vremelnic cimitirul sinucigaşilor şi al străinilor, vor putea fi vizitate măcar imaginar în filmul istoric, antropologic ECCE VIA de la TVR 1 şi TVR+.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* RĂSPUNDEREA PENALĂ A PERSOANEI JURIDICE

Invitat Alexandru Cazacu, avocat

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Despre generozitatea care te obligă să dai mai departe din tot ceea ce cunoști! „Nocturne”, cu prof. dr. Ioana Grințescu – luni, la TVR 1

A construit, aparat cu aparat și om cu om, Secția ATI a Spitalului de Urgență București. Prof. dr. Ioana Grințescu este invitata Marinei ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

 

#tvr1