loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială de Halloween la „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!” | VIDEO

„Sărbătoarea de Halloween e un bun prilej să descoperim, explicăm, dar mai ales să învingem câteva dintre fricile copiilor: de a dormi singur, de întuneric şi de insecte”. Pe 31 octombrie, ora 8.30, la TVR 1. Invitat special a fost Taticool.

 

Da, ştim cu toţii, e o sărbătoare importată, nu este neapărat a noastră, a românilor. Dar pentru copii, e prijej de multă veselie şi bucurie. Iar pentru realizatorii emisiunii TVR 1 dedicate picilor, unul de a-i învăţa pe copii cum să-şi învingă diversele frici. Prin urmare, cele două fetiţe gazde ale emisiunii „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!” au ales să păstreze tradiţia şi se costumează de Halloween: Maia cea curajoasă îşi pune costum de vrăjitoare, iar Ioana cea delicată devine o zână bună, ca să nu îi sperie pe cei mai mici telespectatori.

(w500)

(w500)

La aşa ocazie specială, avem şi un invitat cu totul special – Taticool, Dan Cruceru, care, dis de dimineaţă, ne pregăteşte o delicioasă gustare cu dovleac şi scorţişoară. E preparată după o reţetă de familie, pe care o pune în practică şi pentru fetiţa lui.

(w500)

Nelipsit din emisiune este şi experimentul. Cei mici învaţă mult mai uşor când văd şi fac lucrurile singuri. Aşa că îi încurajăm să ne urmărească şi să încerce să pună în practică apoi, acasă, experimentele pe care le vor vedea la tv. „Experimentele sunt gândite să fie cât mai sigure şi ieftin de realizat. Ţinem cont ca acestea să fie uşor de refăcut cu părinţii după emisiune”, a explicat Irina Mohora, producătoarea programului destinat copiilor. Sâmbătă, în ultima dimineaţă de octombrie, Magicianul Verdini, costumat în Profesorul Trăsnit, ne va uimi cu experimentul de obţinere a gheţii carbonice. Fiţi pe fază, copii!

(w500)

„Ne folosim de sărbătoarea de Halloween ca să descoperim, explicăm, dar mai ales să învingem câteva dintre fricile copiilor şi anume: frica de a dormi singur, teama de întuneric şi frica de insecte” (Irina Mohora). Cu ajutorul sfaturilor prietenilor, şi încurajat de Bufniţa Luni, Şoricelul Grig reuşeşte să adoarmă singur în camera lui.

(w500)

Deşi este difuzată doar de patru săptămâni, emisiunea „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!” are deja numeroşi fani, care se declară încântaţi de ce văd, dar nefericiţi că emisiunea se termină prea repede. „Îmi scriu mămicile în reţelele de socializare că e prea scurtă emisiunea şi că vor să ne vadă mai mult.... Ne bucurăm mult pentru feedback-ul primit şi îi aşteptăm pe copii, părinţi şi bunici în fiecare sâmbătă dimneaţă la TVR 1 cu ediţii noi  ale emisiunii educativ-distractive „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!”, ne-a mai spus Irina Mohora.

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Copiii si teatru, filme care pot schimba vieti, educatie non-formala, renasterea scolilor de meserii si parteneriate cu institutii ale statului, sunt subiectele editiei. Dedicam luna martie femeii rome, cea care mentine familia, conserva viitorul comunitatii si educa mostenitorii traditiilor si culturii rome. Invitata emisiunii va fi alaturi de noi una dintre cele mai cunoscute reprezentante a minoritatii rome. Mariana Buceanu Costache, consilier in cadrul Agentiei Nationale pentru Romi.

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1