loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială „Vrancea Eroică”, în direct la TVR

Marţi, 6 august, de la ora 20.30, TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova au transmis în direct o editie specială de la Mărăşeşti, dedicată eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în sângeroasele lupte de la Mărăşti şi Mărăşeşti din anul 1917.

 

Desfăşurate sub egida „Vrancea Eroică”, manifestările organizate la Mausoleul de la Mărăşeşti ne aduc în prezent evenimente istorice şi subliniază importanţa victoriilor obţinute la Mărăşti şi Mărăşeşti, importante localităţi pe harta istoriei României.

Pe 6 august, începând cu ora 20.30, telespectatorii pot urmări în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, o editie specială a Ştirilor TVR, de la Mărăşeşti, dedicată eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în sângeroasele lupte de la Mărăşti şi Mărăşeşti din anul 1917.

Programul va include un ceremonial militar şi religios, dar şi un spectacol artistic. La manifestările comemorative vor participa şi înalţi oficiali.

Ca şi anul trecut, evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea.

(w882)

În 2019, marcăm 102 ani de la marea bătălie care a decis soarta Primului Război Mondial. Bătălia de la Mărășești a fost cea mai amplă confruntare din vara anului 1917 de pe frontul român, fiind continuarea în timp și spațiu a celei de la Mărăști. Pierderile suferite au fost semnificative de fiecare din părți. Armata română a pierdut 27.410 de militari (16%) din efectivul inițial de 170 000 militari: 5.125 morți, 9.818 dispăruți și 12.467 răniți. Bătălia a avut ca rezultat înfrângerea ofensivei germane și stabilizarea frontului român, până la sfârșitul conflictului.

La Mărăşeşti, judeţul Vrancea, au fost construite, în cinstea eroilor care au luptat în bătăliile din vara anului 1917, patru mausolee: Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani. În perioada 2007-2013, acestea au fost restaurate, consolidate, reabilitate şi introduse în circuit turistic.

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1