loader
Foto

Emil Hossu-Longin, la CM din Rusia, cu fotbalul, la braţ, prin metrou

Comentatorul TVR Emil Hossu-Longin, unul din cei trei jurnalişti sportivi TVR plecaţi la Campionatul Mondial de Fotbal, ne povesteşte primele impresii din Rusia.

 

După 16 zile şi 9 meciuri comentate, la Nizhny Novgorod şi Moscova, cel mai bun prieten al său este metroul.

„Nu mi-am dat seama că au trecut 16 zile, aproape jumătate din deplasare. Noroc cu Laetiţia, fiica mea, care socoteşte zilele rămase până la întoarcerea acasă. Eu nu am apucat să fac socoteli de genul ăsta, am în cap puncte, golaveraj, împerecheri şi părţi de tablou. În mintea mea sunt Messi, Cristiano, Modric, Kane, Hazard, băieţii ăştia care ne ocupă cea mai frumoasă lună din acest an, plus celelalte 11, evident!”, mărturiseşte Emil.

(w500)

Aşa se face că, poate spune cu destulă precizie că până acum a comentat 9 meciuri, în care au jucat 17 echipe. „Am avut de comentat de două ori Argentina, partidele în care echipa lui Leo a dormit şi a fost bântuită de coşmarul Luka”, mai spune Emil.

„Am bifat 4 partide la Nizhny Novgorod, la 400 de kilometri distanţă de Moscova, cu plecare din 2 gări diferite. Oraşul în care au apărut celebrele maşini Volga şi s-au produs tancurile uşoare T-60 şi T-70 e cel mai apropiat de capitală şi se mândreşte cu un stadion nou, construit în apropiere de gara Centrală. La 3 km de mers pe jos. Nu că stadioanele moscovite ar fi aproape... Prietenul meu cel mai bun din perioada asta e metroul, petrecem zilnic aproape 2 ore împreună. 17 staţii până la Spartak, 13 până la Lujniki. Plus vreo 6 kilometri pe jos, în medie. Ştiu, face bine la sănătate, sunt alea 30 de minute de mişcare pe care ni le recomandă mesajele de interes public, la televizor”.

(w500)

Şi, dacă Moscova nu crede-n lacrimi, pare să nu creadă nici în kilometri. „Este, de departe, cel mai mare oraş în care m-am învârtit. Bulevarde imense cu 3-6 benzi de circulație, trotuare ca plaja de la Mamaia (atât de late, nu atât de pline de nisip!), spaţii verzi peste tot, au vreo cinci păduri în Capitală, blocuri cu 500-1000 de apartamente, 2,9 lei litrul de benzină, tramvaie şi trenuri de suprafaţă şi de metrou hi-tech, internet peste tot. Şi regele google translate, fără de care Cupa Mondială ar fi sigur mai puţin colorată şi mai săracă, pentru că limba engleză e cam rară. Deşi, pe stadioane şi în spaţiile oficiale ale Cupei Mondiale se vând bere şi băuturi carbogazoase americane, se mănâncă doar hot dog şi nişte sandvişuri reci şi impersonale ca o coală de hărtie şi se plăteşte doar cu un card made in USA. Putin şi Trump şi-au dat mâna peste fotbal şi fiecare a venit cu ceva. Până acum e armonie!”, îşi încheie comentatorul TVR primele impresii de la Campionatul Mondial de Fotbal, nu înainte de apuncta că: „Despre fotbal şi lupta pentru trofeu, ne vedem şi ne auzim pe TVR 1 şi TVR HD.”

(w500)

Alături de Emil, din echipa de jurnalişti TVR care comentează de la faţa locului meciuri ale Campionatului Mondial FIFA Rusia, fac parte şi Marian Olaianos şi Florin Mihoc. De la Bucureşti comentariile de specialitate şi dublaje sunt asigurate de Dragoş Bocanaciu, Bogdan Tomulică şi Narcis Şelaru şi de comentatorii sportivi de la SRR - Cătălin Cîrnu şi Adrian Soare.

De sâmbătă, 30 iunie, la TVR 1 şi TVR HD, avem, în direct şi în exclusivitate,  optimile CM Rusia 2018, iar emoţiile devin din ce în ce mai mari. Rămâne de văzut dacă vom avea parte şi de alte surprinze precum cea a eliminării Germaniei, deţinătoarea titlului mondial nereuşind să treacă de faza grupelor.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1