loader

Despre campania Patriarhiei Române:"Donează sânge! Salvează o viaţă!”, la TVR 1

Duminică, de la ora 7:30, am călătorit în Universul credinţei. Campania Patriarhiei Române „Donează sânge! Salvează o viaţă!” şi Săptămâna de Rugăciune Ecumenică sunt subiectele principale ale ediţiei.  

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Campania Patriarhiei Române „Donează sânge! Salvează o viaţă!”

Miercuri, 28 ianuarie 2015, la biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc, Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - Filiala Sector 2, Bucureşti - a organizat conferinţa „Donează sânge! Salvează o viaţă!” Conferinţa a fost susţinută de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi a făcut parte din programul Arhiepiscopiei Bucureştilor Tinerii în Areopag.

Joi, 29 ianuarie, la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din incinta bisericii Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc, Liga Tineretului Creştin Ortodox a organizat o acţiune de donare de sânge la care au participat preoţi şi credincioşi din sectorul 2 al Bucureştiului. Această acţiune umanitară face parte din campania Patriarhiei Române "Donează sânge! Salvează o viaţă!" derulată la nivel naţional cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Săptămâna de rugăciune ecumenică

În urmă cu mai bine de un secol, lua naştere pe continentul european mişcarea ecumenică al cărei scop declarat era acela al refacerii unitaţii Bisericii. Cultele de tradiţie apostolică, precum şi denominaţiunile protestante au aderat în timp la această mişcare, cu dorinţa de a înlătura obstacolele, prejudecăţile şi animozităţile care au marcat istoria ultimilor 1000 de ani de creştinism.

S-a încercat, iar în bună măsura s-a reuşit, apropierea între biserici prin organizarea anuală a unor manifestări cu specific multiconfesional, printre care s-a numărat şi Octava Mondială de Rugăciune pentru Unitatea Creştină. Despre Săptămâna de Rugăciune Ecumenică şi despre impactul acesteia asupra vieţii ecleziale veţi afla mai multe din reportajul realizat la Universul Credinţei.

 

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)

 

#tvr1