Inspiră România
Inspiră România
Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română.
În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta noastră.

Ionuţ Gheorghe dezbate alături de invitaţii săi subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Poluarea aerului şi a apei, clima în schimbare, deloc puţinele activităţi umane dăunătoare mediului înconjurător ne privesc pe toţi. Printre invitaţii jurnalistului Ionuţ Gheorghe se numără specialişti şi factori de răspundere care ne pot şi vor ajuta să înţelegem fenomenele şi să aflăm ce soluţii există pentru a avea o planetă sănătoasă.

Echipa emisiunii „Inspiră România” aşteaptă propuneri de teme şi sugestii la adresa inspiraromania@tvr.ro.

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

Arhiva articole
„Prin noi, oamenii, curge aceeaşi energie vie ca prin restul fiinţelor vii...”
luni, 16 mai 2022
Educaţia pentru mediu e necesară la orice vârstă! În fiecare marţi, la TVR 1 găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta noastră. Despre oameni şi Pământ ne-a vorbit biologul Alexandru Stermin la „Inspiră România”. 17 mai, ora 16.50.
Inspiră România: Ecoturism, produse bio şi protejarea naturii
marţi, 10 mai 2022
Moderatorul Ionuț Gheorghe și invitații săi ne-au provoacat la o discuție despre ecoturism, produse bio şi protejarea naturii, pe 10 mai de la ora 16:50, la TVR1, într-o nouă ediție a emisiunii "Inspiră România".
Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară?
marţi, 03 mai 2022
În fiecare marţi, la ora 16.45, în direct la TVR 1, vorbim despre mediu şi oameni. În ediţia din 3 mai, prima a noului sezon „Inspiră România!”, am aflat informaţii despre piaţa energiei şi posibile surse de energii regenerabile la noi în ţară.
Despre Ziua Pământului, la „Inspiră România” | VIDEO
duminică, 24 aprilie 2022
„Investiţi în planeta noastră!" a fost tema Zilei Pământului din acest an. Realizatorii emisiunii „Inspiră România”, de la TVR 1, v-au propus să urmăriți, marți, 26 aprilie, de la ora 17:00, o ediţie dedicată ştiinţei şi cunoaşterii.
Despre credinţă, milostenie şi tradiţii, în Săptămâna Mare, la „Inspiră România”
marţi, 19 aprilie 2022
Semnificaţiile Sărbătorilor Pascale ne-au fost explicate de Hrisostom Iorgulescu, ieromonah şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, invitaţi la „Inspiră România”. Emisiunea a fost la TVR 1 marţi, 19 aprilie, ora 17.00.
De la problemele de mediu ale Bucureştiului, la cele de pe orbita terestră | VIDEO
marţi, 12 aprilie 2022
Am aflat concluziile Raportului privind Starea Mediului în Bucureşti la „Inspiră România”, pe TVR 1. Iar cât de liniştit şi de curat este spaţiul din jurul Terrei ne-a spuns cosmonautul Dumitru Prunariu. Marţi, 12 aprilie, ora 17.00.
„Inspiră România”, la TVR 1: Dezastrul asupra mediului cauzat de război
marţi, 05 aprilie 2022
În Ucraina, inclusiv în Zona de excludere Cernobîl, incendiile de pădure sunt un eveniment anual. Schimbările climatice pot exacerba apariţia acestora. În plus, Cernobîl găzduiește un depozit de deșeuri radioactive, iar solul din jur este contaminat.
Pentru un pământ roditor. Despre agricultura românească, la „Inspiră România”
luni, 21 martie 2022
Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară în condiţiile schimbărilor climatice şi în contextul crizei cerealelor aflăm marţi, 22 martie, la „Inspiră România”. De la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO
Criza de mediu din Ucraina nu rămâne în Ucraina. Nouă ediţie „Inspiră România”
luni, 14 martie 2022
Pe lângă dezastrul umanitar, războiul din Ucraina are efecte grave şi asupra mediului. Marţi, 15 martie, la „Inspiră România”, realizatorii emisiunii au adus din nou în atenţie consecinţele războiului din Ucraina / VIDEO. Ediţia a fost în direct la TVR 1.
„Inspiră România”, la TVR 1: despre dreptul nostru la un mediu curat
marţi, 22 februarie 2022
Avem dreptul la aer şi ape curate! Despre problemele de mediu cu care ne confruntăm, la „Inspiră România” din 22 februarie: Ionuţ Gheorghe a discutat cu Marioara-Artemis Gătej, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, marţi, ora 17.00, la TVR 1.
Deşeurile - o problemă fără soluţie în România? | VIDEO
luni, 14 februarie 2022
Arderile de gunoaie ne otrăvesc aerul şi ne ameninţă sănătatea, tone de deşeuri din alte ţări ajung în România. Ionuţ Gheorghe a stat de vorbă cu Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, la „Inspiră România”. Marţi, 15.02, ora 17.00, la TVR 1.
Calitatea aerului şi pădurile, în prim-plan la „Inspiră România”|VIDEO
marţi, 08 februarie 2022
Ce efecte are poluarea aerului asupra sănătății noastre, dar şi recentele proteste împotriva tăierii pădurilor și împotriva poluării au fost temele emisiunii despre mediul încojurător şi climă de marţi, 8 februarie, ora 17.00. Cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1.
Despre mediul încojurător şi climă. „Inspiră România”, cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1
luni, 07 februarie 2022
Împreună putem face lucruri bune pentru planeta noastră. Moderatorul şi invitaţii lui ne arată la „Inspiră România”, noua emisiune despre mediu, climă, schimbări climatice, ce putem face pentru a ajuta natura să rămână curată, sănătoasă. Marţi, ora 17.00.
 • 19:40

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 19:45
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri. Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directa
 • 20:57
  Meteo
 • 21:10
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru *Comedie. Un grup de cinci bărbaţi, prieteni şi colegi de serviciu, pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţie erupe în momentul în care, contrar uzanţelor vremii, funcţionarul cel mai mic în ierarhie prinde prada mult-visată: "Monstrul", un somn legendar. Redactor Gabriela Onea
 • 23:10
  Victime de război
  Film* Victime de război (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris *Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 00:50
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:50
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 03:35
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 05:05
  Ferma lui Jimmy
  (SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020) Producători/Regizori : Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson Prezentator Jimmy Doherty * Documentar. Episodul 3. Redactor Laura Bălan
 • 05:55
  Imnul României