Lumea financiară
Lumea financiară
Sunt un jurnalist care a avut șansa să descopere că istoria, economia și politica, cele 3 partituri care compun aria mea principală de interes, pot fi transpuse cu succes în formate de televiziune.
Cum funcționează banii şi sistemele financiare, care sunt mecanismele din spatele lor şi cum ne putem noi folosi de acestea, aflăm în fiecare marţi, de la ora 18:00.

„Lumea financiară” îşi propune să descifreze complicatele mecanisme ale economiei, într-un limbaj facil şi celor care nu au studii de specialitate.

Altfel spus, să răspundă întrebărilor telespectatorilor cu privire la subiecte precum: cum funcționează banii şi sistemele financiare, care sunt mecanismele din spatele lor şi cum ne putem noi folosi de acele mecanisme pentru a atinge independența financiară; cum să-ţi gestionezi bugetul, modalităţi de economisire responsabilă; ce este Bursa şi cum putem investi în acţiuni; ce sunt sistemele de pensii, Pilonul II – V; cum ne ajută o asigurare (de viaţă, locuinţă, sănătate etc.); cum transformăm economiile în investiţii; care şi ce sunt planurile de economisire; cum ieşi din capcana datoriilor.

Programul cuprinde atât dezbateri în studio, unde moderatorul Narcis Popescu are invitaţi specialişti din domeniul financiar, cât şi intervenţii prin apeluri video, iar temele discutate vor fi susţinute de materiale înregistrate.

lumea financiara
lumea financiara
lumea financiara
lumea financiara
Arhiva articole
Lumea financiară: Strategia națională a pieței de capital
luni, 14 noiembrie 2022
Am aflat de la invitații lui Narcis Popescu, Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară, cum putem deveni investitori pe piața de capital. Pe 15 noiembrie, ora 18.
Lumea financiară: Investiții versus economii pe timp de criză
sâmbătă, 05 noiembrie 2022
Narcis Popescu a discutat cu prof. univ. dr Mircea Coșea și Daniel Apostol, director de comunicare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, despre economii şi investiții în contextul crizelor actuale. Pe 8 noiembrie, de la ora 18:00, pe TVR 1.
Despre noua aplicație gratuită pentru șoferi, marți la ”Lumea financiară”
luni, 31 octombrie 2022
Marți, 1 noiembrie, TVR1 v-a oferit subiecte utile din sfera financiară: digitalizarea în folosul conducătorilor auto, diferențele dintre asigurările RCA și CASCO, programul de educație financiară Start4Life.
Lumea financiară: Sistemele de pensii
duminică, 23 octombrie 2022
Marți, 25 octombrie, Narcis Popescu i-a avut alături pe Alexandru Ciuncan, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară.
Lumea financiară: Investițiile pe piața de capital
vineri, 14 octombrie 2022
Încă o ediție a emisiunii ”Lumea financiară” s-a difuzat pe 18 octombrie, de la ora 18:00, pe TVR1. Temele ediției: inflația, ROBOR, IRCC și investițiile pe piața de capital.  
Lumea financiară: Asigurările de sănătate
duminică, 09 octombrie 2022
Într-o lume în care fiecare este răspunzător pentru stabilitatea bugetului personal, dezvoltarea gradului de educație financiară este cheia succesului. ”Lumea financiară”, ediția din 11 octombrie, de la ora 18:00, pe TVR 1.  
Bunăstare materială prin investiții inteligente
duminică, 09 octombrie 2022
În ediția din 4 octombrie a emisiunii ”Lumea financiară” am aflat despre cum putem câştiga mai mulţi bani, cum ar trebui să îi administrăm mai bine şi cheltui inteligent.
Educaţie financiară pe înţelesul tuturor, la „Lumea financiară”
luni, 03 octombrie 2022
Din 4 octombrie, jurnalistul TVR Narcis Popescu şi invitaţii săi explică mecanismele economice ale societăţii actuale în emisiunea „Lumea financiară”. În fiecare marţi, de la 18.00, la TVR 1.
 • 16:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia (sferturi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadionul Education City, Doha
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina (sferturi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Lusail, Al Daayen
 • 23:07
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Omul şi timpul
  /
 • 01:10

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:20
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia ( Comentator Dragos Bocanaciu
 • 03:15
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina Comentator Emil Hossu Longin
 • 05:10
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu