Referendum
Referendum
Mihai Rădulescu s-a nascut pe 20 octombrie 1966, în Bucureşti. Este jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde lucreaza din 1996. A fost multi ani reporter de teren, avand la activ sute de reportaje si transmisii directe de la marile evenimente politice interne si internationale, apoi realizator de emisiuni, prezentator de jurnal, moderator de talk-show.
Un program de dezbatere pe teme de actualitate, construit sub forma unei competiţii între două tabere.

„Referendum” dă ocazia telespectatorilor să participe activ la emisiune acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării.

Fiecare dintre cele două echipe, pledând pro, respectiv contra subiectului propus de moderator, are în componenţa sa câte trei membri: o autoritate (autorităţi publice, instituţii de utilitate publică, organisme de stat), un specialist (jurist, medic, profesor, om de ştiinţă, om de afaceri, reprezentant ONG) şi un analist (jurnalist, influencer, om de PR).

Teme precum vaccinarea, educaţia sexuală în şcoli, căsătoriile homosexuale, religia în şcoli, taxa pe lux vor fi întoarse pe toate părţile de fiecare dintre cei trei membri ai ambelor tabere, astfel încât publicul să îşi formeze o opinie cât mai bine documentată. Pledoariile sunt susţinute cu imagini video, materiale filmate sau transmisiuni live.

Program de difuzare:

Din 11 octombrie, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR MOLDOVA;

Luni, de la ora 22.50, la TVR Internaţional;

referendum
Arhiva articole
Despre eliminarea pedepselor cu suspendare pentru pedofili, la „Referendum”
luni, 17 ianuarie 2022
Ar trebui ca legea să încadreze la viol orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani (14 ani)? Ați aflat câteva răspunsuri pe 17 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1, în „Referendum”, cu Mihai Rădulescu.
Serviciul militar obligatoriu, dezbătut la „Referendum” | VIDEO
luni, 10 ianuarie 2022
Ministerul român al Apărării recurge la o campanie splimentară de recrutare a rezerviştilor voluntari. Mulţi experţi militari pledează pentru armata obligatorie. Cu acest subiect ne-a aşteptat Mihai Rădulescu la TVR 1 pe 10 ianuarie, de la 21.00.
Săptămâna de lucru de 4 zile - DA sau NU?
luni, 13 decembrie 2021
La „Referendum”, luni seară, despre o idee care câştigă tot mai mult teren în lume: săptămâna de lucru de 4 zile - DA sau NU? A fost punctul de plecare al unei dezbateri despre schimbările intervenite pe piaţa muncii, în urma pandemiei. La TVR 1, ora 21.
„Susţineţi ideea creării Statelor Unite ale Europei?” – azi, la „Referendum”
luni, 06 decembrie 2021
Pe bătrânul continent, se discută tot mai mult despre unificarea politică a Europei într-un stat federal, după modelul SUA. Întrebarea lansată de Mihai Rădulescu ne este adresată tuturor. Am văzut o nouă ediţie „Referendum” la TVR 1 luni, 6.12, de la 21.00.
 „Referendum” TVR - ediţie specială de Ziua Naţională
luni, 29 noiembrie 2021
Este România ţara în care ne putem realiza visurile? Mihai Rădulescu ne-a invitat să ne spunem părerile pe 29 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.
Va funcţiona alianţa la guvernare dintre PNL şi PSD cu premier prin rotaţie?
luni, 22 noiembrie 2021
Lideri politici şi analişti dezbat în direct noua formulă de guvern, luni seară, la „Referendum”. Mihai Rădulescu ne invită la vot pe 22 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.
Negocieri în direct pentru salariile românilor, luni seară, la „Referendum”
luni, 15 noiembrie 2021
Renunţarea la cota unică de impozitare a venitului şi introducerea cotei progresive reprezintă tema dezbătută de Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, în direct la TVR 1, luni, 15 noiembrie, de la ora 21.00.
Luni seară, la „Referendum”, despre cea mai nouă controversă din spaţiul public
luni, 08 noiembrie 2021
Are nevoie România de noi centrale nucleare? Ne aduc ele energie mai ieftină sau vor fi românii parte a unui experiment cu final necunoscut? Tema a fost dezbătută de Mihai Rădulescu la „Referendum”, în direct la TVR 1, pe 8 noiembrie, ora 21.00.
Alegeri anticipate, în dezbatere la „Referendum”
luni, 01 noiembrie 2021
Mihai Rădulescu a propus un alt subiect controversat în cea de-a patra ediţie a emisiunii pe care o realizează. „Referendum” s-a văzut în direct la TVR 1, luni, 1 noiembrie, de la ora 21.00.
Sancţiuni penale pentru dezinformări medicale–da sau nu? Votaţi la „Referendum”
vineri, 22 octombrie 2021
Mihai Rădulescu a propus un alt subiect controversat în cea de-a treia ediţie a emisiunii pe care a realizat-o. „Referendum” s-a văzut în direct la TVR 1, luni, 25 octombrie, de la ora 21.00. | VIDEO
Şcoala în pandemie, în dezbatere la „Referendum”. Fizic sau online?
luni, 18 octombrie 2021
După ce a stârnit numeroase reacţii cu prima ediţie a emisiunii de la TVR 1, Mihai Rădulescu a invitat telespectatorii la vot pe un subiect la fel de arzător. „Referendum” s-a văzut în direct la TVR 1, luni, 18 octombrie, de la ora 21.00. | VIDEO
Lansare cu succes pentru „Referendum” | VIDEO
miercuri, 13 octombrie 2021
Emisiunea realizată şi moderată de Mihai Rădulescu la TVR 1 a stârnit numeroase reacţii, telespectatorii participând activ, prin răspunsul la întrebarea adresată la începutul dezbaterii.
TVR 1 propune „Referendum” | VIDEO
joi, 07 octombrie 2021
În fiecare seară de luni, din 11 octombrie, Mihai Rădulescu arbitrează o confruntare a ideilor, o dezbatere cu toate argumentele pe masă, la care publicul este cel care are ultimul cuvânt.
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  * Literatura contemporană pentru copii- reportaj Redactor: Szilágyi Gödri Ildikó Silvia- opereta lui Kálmán Imre în adaptare modernă la teatrul din Miercurea Ciuc Redactor: Daczó Katalin Cinema- Discuţie cu regizoarea de film Felméri Cecília Redactor-moderator: Kacsó Edith Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonator Bartha Ágnes Producător Szilágyi Gödri Ildikó Transmisiune directă+înregistrare
 • 17:00
  Editie specială
  Transmisiune directă
 • 18:10
  Prinţesa Ja-Myung
  (PRINCESS JA-MYUNG-Coreea de Sud, 2009)(39 ep) Episodul 21 Regia Lee Myung-woo Cu: Jung Ryeo-won, Park Min-young, Jung Kyung-ho * Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Delia Clonaru, Anca Radu
 • 19:29
  Mic portret de mari românce
  *Haricleea Darclee. Producator Cornel Mihalache
 • 19:35

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 19:39
  Sport
 • 19:55
  Meteo
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:57
  Sănătate, România!
 • 21:00
  Tema zilei
  Transmisiune directă
 • 22:10
  Pistoale însângerate
  Telecinemateca (GLI UOMINI DAL PASSO PESANTE-Italia, 1965) Regia: Mario Sequi Cu: Gordon Scott, Joseph Cotten, Ilaria Occhini, Franco Nero Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin 5’ *Western. Întors acasă după Războiul Civil American, Lon Cordeen îşi regăseşte tatăl, care refuză să accepte ideea că Sudul a pierdut confruntarea şi îi instigă pe ceilalţi fii ai săi împotriva yankeilor. Indignat de actele de violenţă comise de propria lui familie, Lon încearcă să se opună, fără a bănui că va declanşa un conflict sângeros. Redactor Anca Radu
 • 00:00
  Fantomele fiordului
  * Fantomele fiordului (TRAPPED-Islanda, 2015-2019) Episodul 7 Cu: Olafur Darri Olafsson, Ilmur Kristjansdottir, Nina Dogg Filippusdottir * Thriller. Redactor Adriana Vulpe
 • 01:00
  Telejurnal
  Ştiri
 • 02:00
  Pistoale însângerate
  Telecinemateca * (GLI UOMINI DAL PASSO PESANTE-Italia, 1965) Regia: Mario Sequi Cu: Gordon Scott, Joseph Cotten, Ilaria Occhini, Franco Nero Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin 5’ *Western. Redactor Anca Radu
 • 03:40
  Adevăruri despre trecut
  Producator Raluca Rogojină
 • 04:10
  Tema zilei
 • 05:00
  Meteo
 • 05:05
  Editie specială
 • 05:55
  Imnul României