loader
Foto

Eusebio – una dintre figurile centrale ale Mondialului 1966

În Jurnalul sportiv al TVR îi întâlnim pe jucătorii de legendă ai Mondialelor! Portretele celor care au scris istorie şi au schimbat fotbalul pentru totdeauna sunt difuzate în fiecare zi în Jurnalulsportiv de la TVR 1 şi TVR 2.

 

Pe 4 iunie vom vedea la TVR 1 şi TVR 2, în Jurnalul sportiv, protretul unuia dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii – Eusebio, supranumit "pantera neagră".

(w500)

A fost una dintre figurile centrale ale Mondialului din 1966. Prima şi, de fapt, ultima lui participare la un turneu final a adus Portugaliei o medalie de bronz, iar lui, titlul de golgeter al competiţiei.

Atacant complet, cu golul în sânge, portughezul născut în Mozambic a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii. A jucat la Benfica, acolo unde a fost antrenat şi de românul Elek Schwartz, a câştigat Cupa Campionilor, Balonul de Aur şi Gheata de Aur. În Anglia 1966, Eusébio a fost fac-totum-ul Portugaliei. A înscris de nouă ori, şi-a calificat echipa în semifinale, salvând-o de la un eşec memorabil în faţa unor necunoscuţi nord coreeni veniţi din străfundurile Asiei, şi a încercat, meci de meci, să-i tragă după el pe coechipierii din atac, făcându-i să marcheze mai multe goluri decât putea primi apărarea şubredă pe care o aveau în spate. În partida cu Anglia, din semifinale, Eusébio a încercat să facă totul de unul singur. Nu i-a ieşit. Prins în chingile Stiles şi Bobby Moore, atacantul de abanos a marcat un gol, e adevărat, dar târziu, când aproape că nu mai conta. A fost, totuşi, pentru prima oară când englezii primeau un gol la Mondialul din 1966.

(w500)


Din 14 mai până în 14 iunie, Redacţia Sport ne prezintă miniportrete ale vedetelor Mondialului, jucători care au scris istorie si au schimbat fotbalul pentru totdeauna. Toate aceste portrete pot fi văzute în secţiunea dedicată Campionatului Mondial de Fotbal de pe stiri.tvr.ro.

(w882)

Despre transmisia Campionatului Modial de Fotbal la TVR

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română transmite, în exclusivitate, cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. În perioada 14 iunie – 15 iulie, toate cele 64 de meciuri, vor fi difuzate numai de televiziunea publică. 32 de echipe au un singur obiectiv: obţinerea mult râvnitului trofeu din aur pur.

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

credit foto: Tehegraph; soccerPro.com; publico.pt

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1