loader
Foto

Galerie foto

Călătorie cu Trenul Regal, la „Ora Regelui”

Înalţi oaspeţi şi 30 de elevi moldoveni au călătorit alături de membrii Familiei Regale de 1 Decembrie. Acesta şi alte subiecte vedem în ediţia „Ora Regelui” de sâmbătă, 10 decembrie, ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Crucea Roşie Română, societatea care a fost mereu în prima linie a asistenţei umanitare, a împlinit anul acesta 140 de ani de la înfiinţare. Organizaţia umanitară a ajutat cu alimente mii de familii, a intervenit în sute de situaţii de urgenţă şi a declanşat campanii de donare de sânge sau de căutare de persoane. Principesa Margareta, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, i-a premiat, la Palatul Elisabeta, pe cei mai merituoşi dintre cei 5.500 de voluntari. Ora Regelui invită telespectatorii TVR 1, TVR HD şi pe cei care urmăresc programele TVR online, pe TVR+, să asiste la acest eveniment, în ediţia din 10 decembrie, de la ora 15.00.

(w882) Ora Regelu

Alteţa Sa Regală Principele Radu a acordat Înaltul Patronaj Asociaţiei „Voluntarii Invictus" din România. Invictus este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil şi îşi propune să-i sprijine pe veteranii de război din teatrele de operaţii pentru a participa la competiţii sportive atât în ţară, cât şi în străinătate. În 2017, România va avea un grup de sportivi paralimpici, militari răniţi, la Jocurile Mondiale Invictus de la Toronto. În premieră, la Ora Regelui din această săptămână, vom vedea un reportaj despre echipa Invictus.

(w882) Ora Regelu

De Ziua Naţională, în al 150-lea an de la întemeierea Casei Regale a României, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, au călătorit cu Trenul Regal împreună cu 30 de elevi moldoveni. Veniţi din Cahul, pentru a vizita Palatul Elisabeta şi Castelul Peleş, majoritatea elevilor şi profesorilor s-au aflat pentru prima oară în România. Alături de Alteţele Lor Regale s-au aflat Majestăţile Lor Regele Simeon al II-lea şi Regina Margarita ai bulgarilor, precum şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

(w882) Ora Regelu

Traseul a fost acelaşi, de la Bucureşti la Sinaia, ca în urmă cu mai bine de opt decenii, când Regele Boris al III-lea şi Regina Ioana ai bulgarilor veneau în vizită de Stat în România, la invitaţia Regelui Carol al II-lea. Pe 1 Decembrie, Trenul Regal i-a purtat pe înalţii oaspeţi către Sibiu şi în fiecare gară sute de români au venit să îi salute. Emoţionantele momente au fost surprinse de echipa Ora Regelui pentru telespectatorii săi.

(w882) ora

Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR  Moldova pe 10 decembrie, de la ora 15.00, iar la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la 16.30.

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

Producător Lidia Voicu

Realizator Bogdan Şerban Iancu

Foto: romaniaregala.ro

 

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Aceasta editie este despre una dintre cele mai importante zile pentru etnia roma.

Sarbatorita inca din 1971, cand a fost propusa la primul Congres International al romilor, care a avut loc la Londra, in Marea Britanie, Ziua Internationala a Romilor, din intreaga lume, este marcata la inceputul lunii aprilie prin evenimente culturale, sau cu prezenta activistilor romi in piete publice, spectacole de teatru, cu arborarea steagului romilor si imnul Gelem gelem.

Denumita si „Sarbatoarea etniei romilor din Romania”, a fost legiferata in anul 2006, in urma adoptării de către Parlamentul României, prin Legea nr. 66/2006.

Cu aceasta ocazie, s-au desfasurat, timp de mai multe zile, diferite evenimente : spectacol in Piata Sebastian organizat de Partida Romilor, targ de mestesuguri la Muzeul Taranului Roman, concert de muzica clasica la Teatrul Elisabeta​, si inaugurarea Piațetei Nicolae Gheorghe, in cinstea celui mai mare ganditor rom.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Mihai Neacsu, directorul Centrului National de Cultura a Romilor-Romano Kher. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea identitatii culturale a etniei romilor.

​Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Minoritati din jud. Valcea
Minoritati dobrogene in muzeul de etnografie, Tulcea

Participă: Angela Tomaselli-artist plastic
Florin Epure-istoric
Gilda Mologhianu-fiica Ervant Nicogosian
Alexandru Chiselef-muzeograf

Producător Nicoleta Epure

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1