loader
Foto

Galerie foto

Familia Regală i-a cinstit memoria Regelui Mihai la Curtea de Argeș

Ultima ediţie din acest an a emisiunii „Ora Regelui” v-a relatat despre parastasul de 2 ani al Regelui Mihai, despre volumul de versuri scrise de Corneliu Coposu şi activităţile Crucii Roşii din România, în 21 decembrie, la TVR 1.

 

Ora Regelui

Unul dintre gândurile - moștenire rămase de la Regele Mihai este să nu uităm. România merge mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei, servite responsabil și generos.

(w882) Ora Regelu

La doi ani de când Mihai I a lăsat în grija urmașilor datoria față de țară, Familia Regală i-a cinstit memoria în Necropola de la Argeș unde s-a ținut o slujbă discretă și emoționantă.

(w882) Ora Regelu

La Curtea de Argeș, dar și la București, românii s-au rugat pentru el. Istoria a ales ca Regele Mihai să fie înmormântat în ziua în care, cu 28 de ani în urmă, scânteia Revoluției române se aprindea la Timișoara.

(w882) Ora Regelu

Plecarea Regelui le-a amintit oamenilor de anii dictaturii comuniste și de modul odios în care a fost mutilat destinul țării.

150.000 de copii adorm seara flămânzi, conform statisticilor. Este un semnal de alarmă al Majestăţii Sale Margareta, preşedintele Societății Române de Cruce Roşie, al cărei program Banca de Alimente” împlinește 10 ani.

(w882) Ora regelu

Proiecte de sprijin umanitar sunt necesare și în România, unde mai mult de o treime dintre copiii din mediul rural sunt expuși riscului de sărăcie.

(w882) Ora Regelu

Majestatea Sa Margareta a participat, la Geneva, alături de reprezentanți din 192 de țări la Conferința Internațională a Crucii Roșii și Semilunei Roșii.

(w882) Ora Regelu

Dezvoltarea programelor de sănătate mintală, educația pentru sănătate și prim ajutor, dar și programele de drept internaţional au fost prezentate ca priorități.

(w882) Ora Regelu

Un volum de versuri scrise de Corneliu Coposu a fost lansat la 24 de ani de la moartea Seniorului. Poeziile au fost gândite de liderul PNŢCD, în cei 8 ani de izolare din cei 17 de temniță grea pe care i-a petrecut în închisorile comuniste. Ca să își păstreze limpezimea minții, singur în celulă, Coposu a scris în gând versuri și a făcut calcule matematice. După ce a fost eliberat, a pus pe hârtie poeziile, însă abia acum au fost publicate de fundația care îi poartă numele.

Seara regală în onoarea Corpului Diplomatic este un eveniment a cărui tradiție a fost întemeiată acum mai bine de un veac și jumătate de către cel ce avea să devină întâiul monarh al României. Respectată cu sfințenie de către urmașii lui până la instaurarea regimului comunist, pagina de diplomație regală a fost continuată, după altă jumătate de secol, din 1997, de către Regele Mihai. Acum Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române se adresează diplomaților acreditați la București.

(w882) Ora regelu

În același context al relațiilor internaţionale, s-a înscris și vizita la Palatul Elisabeta a unei delegații formate din tineri diplomați de carieră din Regiunea Caraibelor, din Regiunea Pacificului și din Africa Subsahariană, dar și a delegației diplomaților din Republica Moldova.

(w882) Ora regelu

Fundația Regală Margareta a României a oferit o seară de poveste pentru copiii din București printr-un spectacol educativ. Magia Crăciunului a fost adusă de cele mai iubite colinde ale lumii interpretate de Corul Bravissimo şi prin târgul caritabil de Crăciun. Banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru educația copiilor care fac parte din programul național Investiție în mediul rural”.

Palatul Elisabeta şi-a deschis din nou porţile pentru ceremonia de Aur a programului regal de dezvoltare personal The Duke of Edinburgh's International Award”. Inițiat în 1956 de Alteta Sa Regală Principele Philip al Marii Britanii, acest program complex de pregătire teoretică, dar mai ales practică a tinerilor, a fost extins în peste 140 de țări. În România, a fost lansat în anul 2013 de Prințul Eduard, cel mai mic dintre fiii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Principelui Philip, şi este patronat de Majestatea Sa Margareta.

(w882) Ora regelu

credit foto: romaniaregala.ro

Emisiunea Ora Regelui poate fi vizionată la TVR după următorul program:

TVR 1 și TVR 1 HD – sâmbătă, 21 decembrie 2019, ora 15.00

TVR Internațional – sâmbătă,  21 decembrie 2019, ora 15.30

TVR MOLDOVA – sâmbătă, 21 decembrie 2019, ora 15.00

***

Prezintă: Camelia Csiki

Redactor: Diana Ilica

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Cristina Ionescu şi Camelia Csiki

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitat Rares Nechifor-psihologia pozitiva are rol fundamental in vindecare si recuperare-mit sau realitate

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1