loader
Foto

Aripile Nordului

LUNI - VINERI, ora 18:50

vineri, 30 iunie 2017
ora 16:06

 

 

ARCTIC AIR - Canada, 2012-2014

Cu: Adam Beach, Pascale Hutton, Kevin McNulty

Serial de aventuri

În Yellowknife, capitala Teritoriilor de Nord-Vest ale Canadei, la 400 km de Cercul Polar Arctic, Mel Ivarson şi fiica lui, Krista, sunt proprietarii companiei aeriene Arctic Air, amândoi piloţi experimentaţi, capabili să înfrunte orice soi de turbulenţă: în aer sau pe sol. Deşi au adesea de-a face cu furtuni devastatoare, urgenţe medicale, accidente aviatice şi chiar operaţiuni periculoase de trafic de droguri, tatăl şi fiica, împreună cu asociatul lor, Bobby Martin, se confruntă cu o problemă şi mai dificilă: situaţia financiară precară a companiei.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

 

#tvr1