loader
Foto

Zbor deasupra unui cuib de cuci

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST - SUA, 1975

duminică, 03 mai 2015
ora 21:10

 

 

Regia Milos Forman

Cu: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito

Dramă, ecranizare a romanului omonim de Ken Kesey. Ajuns la închisoare pentru corupere de minori, după o relaţie cu o fată de 15 ani, Patrick McMurphy se preface că ar fi nebun şi reuşeşte să obţină transferul într-un azil. În curând, însă, va constata că situaţia nu i s-a uşurat deloc. Asistenta-şefă, Mildred Ratched, o femeie aparent calmă şi amabilă, se dovedeşte a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care-i persecută. Încercând să mai încălzească atmosfera apăsătoare din ospiciu, rebelul McMurphy îşi îndeamnă colegii la jocuri de cărţi şi la partide de pescuit, scoţându-i din permanenta lor letargie. Falsul nebun îi declară război deschis tiranicei asistente şi nu-şi ascunde planurile de evadare; însă o petrecere nocturnă care scapă de sub control va avea consecinţe tragice pentru toţi cei implicaţi.

*5 premii Oscar - pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor principal, cea mai bună actriţă principală, cel mai bun scenariu

*6 premii Globul de Aur

*6 premii BAFTA

*2 premii David di Donatello

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 

#tvr1