loader
Foto

Frumusețe de la A la infinit

Frumusețea este un subiect cu nenumărate fațete.  Sigur, primul reflex este acela de a ne gândi la frumusețea fizică, în special la cea feminină.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Un text de Smaranda Vornicu

Dacă lăsăm privirea și gândurile să mai prindă avânt, multitudinea lucrurilor frumoase din jurul nostru devine evidența și uluitoare.

Uluitoare precum ziua de toamnă pe care am petrecut-o, pentru această ediție, pe Domeniul Știrbey: pădurea scăldată în frunze de aur și reflectată în apa străbătută de păsări plutind într-un balet elegant. Un pod că o urmă de penel, un palat plin de povești și - pe cerul de cristal siniliu - un du-te vino de avioane, scriind cu urme pufoase călătorii extraordinare.

Și peste toate, întâlnire după întâlnire cu oameni și povești care mai de care mai interesante. O discuție că între fețe cu Rucsandra Hurezeanu, unul dintre cel mai de succes antreprenori din industria dermato-cosmetică și Silvia Giurca, model internațional pentru cea mai de succes agenție românească, având contracte cu casele de modă și revistele din întreagă lume.  De la ele am aflat o mulțime de lucruri înțelepte despre frumusețe venită din interior, despre stil și eleganță.  Purtată de emoția momentului, am uitat să o întreb pe Silvia Giurca dacă  - pentru a arată atât de spectaculos -  se hrănește doar cu frunze de salată și cu bea doar apa plată cu lămâie.  Mi-a răspuns ulterior, spunându-mi că mănâncă echilibrat și normal, permițându-și chiar unele mici capricii... dulci.  Așadar, doamnelor și domnișoarelor, există speranță și pentru noi!

La capitolul frumusețe, aș mai putea să adaug plăcerea revederii cu o DIVĂ (și nu folosesc întâmplător literele mari, ci pentru că vreau să fac diferență cu uzura actuală a cuvântului) a micului ecran, Delia Budeanu.  Alături de Dan Nanoveanu, am depănat amintiri din vremuri frumoase, care ne-au adus tuturor ceva lacrimi în colț de ochi. Delia ne-a făcut bucuria de a mai adăsta un strop, pentru puțină conversație cu Eugen Dumitru și Sergiu Ionescu.

Ca și săptămâna trecută, sunt entuziasmată de materialul de arhivă pe care vi-l prezentăm.  Un interviu excepțional cu Ana Aslan, dar și fragmente dintr-un documentar marcând vizită în România a unuia dintre cei mai îndrăgiți actori britanici - Peter Gilmore, cel care l-a întruchipat  timp de multe și pasionante sezoane TV  - pe căpitanul Onedin.

Frumusețe în stil japonez, estetică și simplitate în bucătărie, fascinație a prieteniei milenare dintre om și cal - toate în rubricile noastre deja cunoscute.  În plus, un interviu al Irinei Luca, având-o că protagonistă pe una dintre cele mai reprezentative și complexe personalități ale cercetării românești, colaboratoare apropiată a lui George Emil Palade: academician Maya Simionescu.

La capitolul divertisment, una dintre cele mai proaspete și originale voci românești - Nicole Cherry, cu deja consacratul „Memories”, dar și cu noul  său succes „Yes I can”.  Da, putem, spunem și noi, echipă emisiunii De la A la infinit, putem vorbi despre frumusețe ore în șir.  Și nu vom epuiza în niciun caz acest subiect.

 

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1