loader
Foto

Galerie foto

Gala Persoanelor cu dizabilităţi – Egal e normal

Ediţia a patra a fost difuzată sâmbătă, 21 decembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

UPDATE: Gala Persoanelor cu dizabilități este disponibilă pe TVR+.
Partea I
Partea a II-a

Cine e normal? Ce e normal? Şi cine face norma? Ce-ar fi dacă, mâine, împreună, vom decide toţi că normal e să avem rampe de acces? Că normal e sa fie lifturi în şcoli şi să găsim copii cu autism şi Sindrom Down şi în clasele de liceu? Sau că normal e ca un nevăzător să aibă orice job işi doreşte, nu ce decid alţii că "poate" să facă?

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi din acest an şi-a propus să promoveze o idee simplă: „Egal e normal”. E normal să acordăm şanse egale oamenilor diferiţi şi să fim împreună, nu separat. Gala îşi propune să ne aducă aminte că norma o facem noi. Opţiunea organizatorilor, exprimată prin intermediul Galei, este că e normal să le acordăm oamenilor cu nevoi speciale şanse egale ca să trăiască independent, alături de noi.

Desfăşurată sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, gala este un eveniment anual organizat de ActiveWatch şi Fundaţia Motivation România în care sunt premiaţi mulţi eroi care se încăpăţânează să alerge pe o pistă ostilă pentru a-şi depăşi prefixul „diz” (Mircea Toma, preşedintele Active Watch). Cele cinci categorii la care se acordă premii: Oameni cu desăvârşire, Porţi deschise, Angajatorii abilităţii, Şcoala Tuturor abilităţilor.

Artiştii care au urcat pro-bono pe scena Galei sunt: Electric Brother, Cosmin Manolescu, Catrinel Catană, Georgiana Dobre, Alina Puţanu, Loredana Baluş, Andrei Bratu, URMA, Mara Prună şi Geanina Bolba. Un moment special este cel în care Cătălin Ştefănescu, prezentatorul Galei împreună cu Catia Radu, se alătură pe scenă trupei URMA, cu care interpretează o bucată din melodia All Wrong.

Spectacolul, realizat de regizorul Aurel Badea şi producătoarea Diana Pascal, va fi difuzat de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro în 21 decembrie, de la ora 17.00.

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1