loader
Foto

Impactul deciziilor politice asupra economiei, la Interes general

Siminel Andrei, director general New Century Holdings România , a fost invitatul lui Sorin Burtea, marţi, la TVR 1, de la ora 18.10.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Economia dă semne de revigorare. Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru România, la 2,5% în 2014 şi 2,7% la Produsul Intern Brut, anul viitor. Exporturile au înregistrat avansuri constante, iar gradul mare de absorbţie al fondurilor comunitare destinate agriculturii, pe fondul unui an de excepţie datorită condiţiilor climatice, au dus România la una dintre cele mai mari creşteri din Europa.

Presiunea Băncii Centrale de a diminua creditarea în valută şi a încuraja împrumuturile în monedă naţională a început să aibă efecte. Pentru prima dată după 1989, dobânzile la lei au ajuns la nivelul celor în valută, o tendinţă bună pentru finanţare. Această conjunctură, alături de programele guvernamentale pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pot impulsiona afacerile şi crea locuri de muncă.

În ceea ce priveşte semnalele din economia mondială, Statele Unite ale Americii au obţinut o creştere importantă, iar Uniunea Europeană a înregistrat, pentru prima dată de la declanşarea crizei, scăderea datoriilor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii utile şi extragere de premii.

Emisiunea Interes general se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+, precum şi pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aici aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1