loader
Foto

Galerie foto

Politică şi delicateţuri: Marius Rizea, invitat la o plăcintă călugărească | VIDEO

Pe 10 mai, de la ora 14:30, la TVR 1 și pe TVR+, ați putut revedea ediția „Politică şi delicateţuri” în care actorul Marius Rizea a fost invitatul lui Mircea Dinescu.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia care a încheiat sezonul 12 al emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR 1 ne-a prilejuit întâlnirea cu unul dintre cei mai simpatici actori ai momentului. Marius Rizea a venit în bucătăria lui Dinescu vesel şi nerăbdător să îşi etaleze talentul culinar.

(w882) Politica s

(w882) Politica s

Cei doi se apucă de gătit – evident, ceva ce nu s-a mai făcut vreodată: un fel de ghiveci călugăresc, cum spune poetul, dar care, pe măsură ce noi ingrediente descoperite prin bucătărie sunt adăugate, devine o plăcintă… ieşită din comun.

„Te mână din spate demonul gătitului, fiindcă ştii când începi, dar nu ştii când sfârşeşti; mai pui şi aia, mai pui şi aia, s-ar putea să dureze două zile şi să se cheme mâncarea talmeş-balmeş ca la naşu’“, explică Dinescu.

(w882) placinta

(w882) Politica s

După ce mâncarea e gata, carafa de vin e plină şi Lătăreţu şi taraful său pe poziţii, Dinescu şi Rizea se pun pe depănat amintiri, într-un dialog absolut savuros. Musafirul povesteşte cu umor despre copilăria dintr-un frumos orăşel de provincie, despre cum a realizat că vrea să devină actor şi reacţia părinţilor săi şi chiar îi recită lui Dinescu o poezie pe care a spus-o la examenul pentru intrarea la Facultatea de Teatru, o poezie scrisă de gazda sa.

(w882) Marius Riz

„Telespectatorii ne pot urmări pe Facebook şi Instagram, unde activitatea noastră continuă”, ne asigură echipa emisiunii.

***

Marius Rizea s-a născut pe 24 noiembrie 1975, la Râmnicu Vâlcea. În 1998 a absolvit UNATC la clasa profesorului Dem Rădulescu. În 2001 a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor de la Mangalia. Joacă în filme, a prezentat emisiuni tv şi poate fi văzut pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1