loader
Foto

Împrumut fără contract, rezolvat la „Mediatorii”

Un nou episod al emisiunii ce explică rolul mediatorilor în societate - vineri după-amiază, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+ , iar la TVR HD, tot vineri, de la 18.30.

 

MEDIATORII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Daca dai, n-ai. Este un vechi proverb românesc, pe care echipa emisiunii Mediatorii a ales să îl exemplifice printr-un caz concret în ediţia de vineri după-amiază. Pe 18 noiembrie, TVR 1 le propune telespectatorilor o nouă întâlnire cu emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese. Emisiunea prezentată de jurnalistul Sabin Ciornea poate fi urmărită vineri, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, în aceeaşi zi, de la 18.30. Ca în fiecare ediţie, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Daniel Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează un nou caz.

Întâlnirea de vinerea aceasta cu Mediatorii o aduce în platoul emisiunii şi pe Marina Almăşan, producător de televiziune şi moderator... de emisiuni TV. Subiectul ediţiei din această săptămână porneşte de la o situaţie de împrumut fără un contract semnat în prealabil.

În urmă cu patru ani, domnul Dumitrescu i-a acordat fostei sale soţii 5000 de euro, bani pe care i-a spus că îi poate returna oricând doreşte. Acum, actuala soţie îl bănuieşte pe domnul Dumitrescu că ar fi cheltuit banii pe jocuri de noroc. Fosta soţie consideră că suma de bani primită reprezintă o despăgubire în urma divorţului şi declară că nu are posibilitatea să-i returneze. Dacă şi cum îşi vor rezolva conflictul cei doi foşti soţi în cadrul şedinţei de mediere, vom afla în ediţia a treia a emisiunii Mediatorii.

Îmbinând elemente de talk-show şi docu-dramă, având la bază cazuri reale şi conflicte încheiate prin Acord, emisiunea Mediatorii îşi propune să demonstreze şi în acest nou sezon că medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Telespectatorii vor afla că un participant la procedura de mediere poate vorbi deschis despre conflictul său, are oportunitatea de a-şi expune cazul fără a fi întrerupt şi că mediatorul îl poate ajuta să identifice soluţii viabile, eficiente, durabile şi apoi să redacteze un Acord cu privire la înţelegerea la care a ajuns.

 

Prezintă Sabin Ciornea

Jurnalist Cristina Spiru

Producător Adrian Bănuţă

 


[1] Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1