loader
Foto

În custodia cui? – nou caz pe agendă la „Mediatorii”

Cui revine custodia fetiţei în cazul prezentat de jurnalistul Sabin Ciornea la Mediatorii, am aflat în ediţia de vineri după-amiază. D e la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+ , iar la 18.30 - la TVR HD

 

MEDIATORII

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O nouă întâlnire cu emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese, este programată de TVR 1 pe 9 decembrie. În cel de-al şaselea episod Mediatorii din noul sezon, moderatorul Sabin Ciornea ne supune atenţiei un caz de custodie. Ca în fiecare ediţie, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Daniel Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează cazul prezentat. Lor li se alătură, cu detalii de specialitate pentru situaţia semnalată, psihologul Sofia Dumitriu. Întâlnirea cu Mediatorii poate fi urmărită vineri, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, în aceeaşi zi, de la 18.30.

Copiii ar trebui să fie centrul existenţei noastre. Grija pentru ei ar trebui să conteze dincolo de interesele părinţilor. Când însă părinţii nu se mai înţeleg, la despărţirea acestora, copiii cuplului   rămân cu unul dintre părinţi. Cui revine custodia fetiţei în cazul prezentat de jurnalistul Sabin Ciornea la Mediatorii, aflăm în ediţia de vineri după-amiază.

Doamna şi domnul Pop sunt căsătoriţi de 8 ani şi au o fetiţă de 5 ani. Doamna a apelat la mediere pentru a obţine cât mai repede divorţul, deoarece vrea să-şi întemeieze o nouă familie, fiind însărcinată cu un alt bărbat. Ea este de acord să împartă custodia cu actualul soţ, însă doreşte ca domiciliul fetiţei să fie stabilit în noua locuinţă, în care se va muta împreună cu viitorul soţ. Neştiind că soţia lui este însărcinată, domnul Pop nu doreşte să-i acorde divorţul şi nici să mute domiciliul fetiţei. În cei 5 ani de când are fetiţa, nu a petrecut prea mult timp cu ea, fiind mai tot timpul ocupat cu serviciul. Cu toate acestea, promite că, pe viitor, va dedica mai mult timp copilului. Cum va reacţiona actualul soţ când va afla despre sarcina soţiei şi cum se vor rezolva problema divorţului şi a custodiei, aflăm într-o nouă ediţie a emisiunii Mediatorii de la TVR 1 şi TVR HD.

Îmbinând elemente de talk-show şi docu-dramă, având la bază cazuri reale şi conflicte încheiate prin Acord, emisiunea Mediatorii îşi propune să demonstreze şi în acest nou sezon că medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Telespectatorii vor afla că un participant la procedura de mediere poate vorbi deschis despre conflictul său, are oportunitatea de a-şi expune cazul fără a fi întrerupt şi că mediatorul îl poate ajuta să identifice soluţii viabile, eficiente, durabile şi apoi să redacteze un Acord cu privire la înţelegerea la care a ajuns.

Prezintă Sabin Ciornea

Jurnalist Cristina Spiru

Producător Adrian Bănuţă

 


[1] Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

10:00 Agrostrategia

Invitat George Chiriță-director general AFIR

Rubrica Fermierii României-Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio in România

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1