loader
Foto

Galerie foto

În direct la TVR 1: dezbaterea electorală a candidaţilor la Preşedinţia CE

Alegeri Europene 2019: Singura dezbatere care va reuni toţi candidaţii „cap de listă” înscrişi în cursa pentru postul de Preşedinte al Comisiei Europene poate fi urmărită în direct la TVR 1 miercuri, 15 mai, de la ora 22.00.

 

Între orele 22.00 şi 23.30, ora României,  TVR 1 transmite în direct dezbaterea electorală a candidaţilor la Preşedinţia CE, organizată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) şi găzduită de Parlamentul European în sala plenară din Bruxelles.

Sunt înscrişi în cursa pentru postul de Preşedinte al Comisiei Europene (mai jos, în ordinea declaraţiilor de deschidere din seara dezbaterii, decisă prin tragere la sorţi pe 4 aprilie):

1.  Nico CUÉ, Stânga Europeană (EL)
2.  Ska KELLER, Partidul European al Verzilor (EGP)
3.  Jan ZAHRADIL, Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa (ACRE)
4.  Margrethe VESTAGER, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE)
5.  Manfred WEBER, Partidul Popular European (EPP)
6.  Frans TIMMERMANS, Partidul Socialiştilor Europeni (PES).

„Europa mea: ce beneficii pentru mine?”, „Mediu” şi „Valorile noastre şi lumea din jur” sunt temele în jurul cărora se vor purta discuţiile.

Întâlnirea va fi prezentată de trei jurnalişti aleşi de asemenea de către EBU: Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, şi Markus Preiss, ARD Germania vor conduce dezbaterea de pe scenă, iar Annastiina Heikkilä, YLE Finlanda, va anima dezbaterea ţinând legătura cu publicul larg prin intermediul reţelelor sociale. Ordinea intervenţiilor şi locul candidaţilor au fost trase la sorţi pe 4 aprilie.

(w500)

Interpretarea va fi disponibilă în 23 de limbi (plus limbajul mimico-gestual pentru transmiterea online), dezbaterea putând fi vizionată gratuit şi pe platforme online.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deşliu

Membrii juriului: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1