loader
Foto

Galerie foto

In memoriam Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburgh

Programe speciale la TVR 1 dedicate memoriei Principelui Philip: în 17 aprilie, de 14.30, telespectatorii au putut urmări la „Ora Regelui”, un portret al unuia dintre cei mai longevivi membri ai unei regalități europene. Ceremonia funerară - de la 16.30.

 

Ora Regelui

O viață și un destin greu de cuprins în cuvinte sau în imagini.

(w882)

Un principe al Greciei și al Danemarcei, prin naștere, devenit duce de Edinburgh, principe consort al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Un militar de carieră, activând în forțele armate britanice, terestre, navale și aeriene, câștigându-și pe drept gradele pe front, în special în cel de-Al Doilea Război Mondial. Soț și părinte exemplar, pentru care iubirea și devotamentul au fost puse, cu siguranță, mai presus de propriile trăiri și aspirații. Un om de un rafinament aparte, de o cultură, o educație și un talent pluridisciplinare și profunde. Nu în ultimul rând, un om de o modestie, de o jovialitate, de o convivialitate desăvârșite, în ciuda rangului nobiliar-regal ori a excelenței în domeniile studiate și în care a activat.

(w882)

Despre toate aceste ipostaze ale unuia dintre cei mai longevivi membri ai unei regalități europene, despre tumultul vieții unui om care a trăit, în toată puterea cuvântului, un secol de istorie a omenirii, despre legăturile strânse între vechea Familie Regală britanică și cea mai tânără a României, în ediția de sâmbătă a emisiunii „Ora Regelui”. De la ora 14.30, la TVR 1.

(w500)

IN MEMORIAM Alteței Sale Philip, duce de Edinburgh, vor vorbi invitații „Orei Regelui”: Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, ASR Principele Radu, Sandra Gătejeanu Gheorghe, genealogist, fost Director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I,  Andrew Popper, Șeful Casei Majestății Sale Margareta, Sir George Iacobescu, Comandor al Ordinul Imperiului Britanic, ASR Principele Amedeo, Duce de Aosta, Aura Woodward, director executiv al Fundației Prințul de Wales și dr Tessa Dunlop, istoric.

(w500)

„Ora Regelui” ne oferă o lecție de istorie, dar și o cronică de suflet, care precede transmisiunea în direct, la TVR 1, începând cu ora 16.30, a ceremoniei în care ASR Philip, duce de Edinburgh, este condus pe ultimul drum către Capela St. George, de la castelul regal Windsor.

Producători: Lidia Voicu, Cristina Ionescu

Realizator: Camelia Csiki

Emisiunea „Ora Regelui” se vede la TVR 1 sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.30, la TVR Internaţional de la ora 17.00, iar la TVR Moldova - vineri, 23 aprilie, de la ora 11.00. Transmisiunea în direct a Ştirilor TVR, cu ceremonia funerară regală, fără a îmbrăca forma unor funeralii de stat, va fi la TVR 1 începând cu ora 16.30.

credit foto: romaniaregala.ro; royal.uk

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

 

#tvr1