loader
Foto

In Memoriam Paul Goma, la TVR

Televiziunea Română regretă dispariţia marelui scriitor și disident Paul Goma şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o ediție din seria „Memorialul Durerii - O istorie care nu se învață la școală”.

 

Memorialul Durerii

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00, TVR 2 a programat episodul „In memoriam Paul Goma” al emisiunii „Memorialul durerii”.

Programul, realizat de Lucia Hossu Longin (producător Alexandru Munteanu, redactor Doina Teodoru) - pe TVR Internațional, în aceeași zi, de la ora 19.00. Ediția este disponibilă pe TVR+.

Tot sâmbătă, de la ora 24.00, TVR 1 difuzează, sub genericul In memoriam, documentarul-eveniment „Strict secret”, realizat de Mariana Sipoș.

***

Născut în satul Mana, Orhei, Basarabia, în anul 1935, Paul Goma a studiat Filologia, la București, iar în 1956 a fost acuzat de tentativă de a organiza o manifestație ostilă de solidaritate cu Revoluția din Ungaria.

A fost anchetat, arestat și închis timp de doi ani, devenind o figură marcantă a dizidenței din România.

După ce, în anul 1977 a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 din Cehoslovacia, Paul Goma a fost din nou anchetat de Securitate şi arestat, fiind ulterior eliberat la insistenţele Amnesty International. După acest eveniment, scriitorul a cerut azil politic în Franța, unde și-a petrecut restul vieții.

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1