loader
Foto

Galerie foto

Inima Reginei s-a întors acasă

După jumătate de secol, inima Reginei Maria şi-a găsit liniştea, iar pe 3 noiembrie a ajuns la Castelul Pelişor, în odaia preferată a Suveranei. Sâmbătă, de la 15:00, la TVR 1, aflaţi deznodământul acestei poveşti zbuciumate.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Reîntoarcerea inimii Reginei Maria în ţară este primul subiect al ediţiei de sâmbătă, 7 noiembrie.  După aproape jumătate de secol de când se află pe un raft, în depozitul Muzeului de Istorie a României, inima Reginei îşi va găsi liniştea la Castelul Pelişor, în Salonul de Aur, odaia preferată a suveranei.

În cadrul unei ceremonii impresionante, Inima Suveranei a fost redată Familiei Regale a României. Regimentul de Gardă a purtat caseta din argint în care se afla inima, într-o scurtă procesiune, pe Calea Victoriei, alături de Familia Regală și autorități. A fost un drum simbolic pentru alinarea familiilor îndoliate în urma incendiului din clubul bucureștean, precum și o rază de speranță pentru cei care luptă cu moartea în spitale. Apoi, inima Reginei Maria a urmat ultimul drum spre odihna veșnică, în Salonul de Aur al Castelului Pelișor, odaia preferată a Suveranei.

Documentarul „Inima Reginei”, realizat în 2007,  a refăcut traseul zbuciumat parcus de inima celei mai iubite suverane. Cu 8 ani în urmă, demersul jurnalistic a obligat autoritățile să deschidă dezbaterea publică pe acest subiect, până atunci tabu în România.

Sute de monarhiști l-au aniversat pe Majestatea Sa în Piațeta Regelui, pe 25 Octombrie, ziua în care Regele Mihai a împlinit 94 de ani.  Principesa Moștenitoare l-a sărbătorit pe Regele Mihai la Ateneul Român, printr-un concert caritabil.

Orchestra „Fundația Principesa Margareta”a fost dirijată de Tiberiu Soare, iar pe scena Ateneului li s-a alăturat tenorul Teodor Ilincăi și alți bursieri ai programului „Tinere Talente”.  În urma concertului au fost adunați 150.000 euro care se vor transforma în burse pentru alți tineri talentați, fără susținere materială.

Tot în ediţia de sâmbăă, 7 noiembrie,  va fi difuzat şi mesajul Majestății Sale Regelui Mihai dat publicității  în urma tragediei din București.

„Ora Regelui” poate fi urmărită şi pe TVR Internaţional (sâmbătă, ora 16:30) şi pe TVR Moldova (sâmbătă, ora 15:00).

***


Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

 

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1