loader
Foto

„Între cer şi mare” sau frumuseţea arcului mediteranean

Facem drumeţii prin cele mai frumoase locuri din regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, având-o drept ghid pe Carine Aigon. Documentarul " Între cer şi mare este" la TVR 1 în fiecare duminică, de la 18.30.

 

Între cer şi mare, Cronici mediteraneene vă incită să descoperiţi locuri excepţionale, cum nu aţi mai văzut vreodată. Pe urmele paşilor lui Carine Aigon, documentarul împleteşte poveşti minunate, ba chiar misterioase, despre insolitul acestor locuri, cu viaţa cotidiană a locuitorilor săi.

(w882)

Documentarul în 14 episoade pe care TVR 1 începe să îl difuzeze de duminică, 26 februarie, este un program dedicat arcului mediteranean şi celor 7,5 milioane de locuitori ai săi. O regiune unică, scăldată în soare, plină de parfumuri şi savoare, ca nicăieri altundeva în lume.

(w882)

Realizat de Philippe Carrese, Nicolas Mastras, Jean-Christophe Victor, documentarul Între cer şi mare este o producţie Franţa, 2015. Timp de 14 săptămâni, duminica, de la ora 18.30, la TVR 1 vom urmări drumeţii prin cele mai frumoase locuri din regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur,  având-o drept ghid pe Carine Aigon.

(w882)

În primul episod - Masivul de la Sainte Baume – Pe urmele Sfintei Maria-Magdalena – facem o excursie prin masivul de la Sainte Baume pentru a-i afla misterele: pădurea sacră în care te încarci cu energie şi imensa catedrală închinată Sfintei Maria-Magdalena din orăşelul Saint-Maximin. Lăcaşul de cult păstrează moaştele Sfintei Maria-Magdalena. Şi tot în acest episod, descoperim peştera din munte în care Sfânta a trăit timp de 30 de ani ca o sihastră.

În cel de-al doilea episod, duminică, 5 martie, de la ora 18.30, realizatorii ne prezintă Parcul Natural Luberon. Împreună cu paznicii Parcului Natural Regional Luberon, vizităm fortul, falezele Buoux, locuite din preistorie, Castelul Mediului, valea râului Aiguebrun.

(w882)

credit foto: PlanetWare

Rafting pe spectaculosul şi sălbaticul râu Ubaye, salturi cu parapanta, sculptură în lemn, tehnici de supravieţuire în munţi, cu acestea ne tentează realizatorii episodului al treilea al documentarul Între cer şi mare, intitulat Ubaye Serre-Poncon – Aventura la tot pasul.

(w882)

foto: Panoramio

Coasta Albastră este numită astfel datorită culorii Mediteranei ce mărgineşte masivul stâncos. Ca să ne convingem, luăm trenul şi pornim spre vest de Marsilia, între l’Estaque şi Martigues. Linia ferată, inaugurată în 1915, merge în paralel cu marea şi leagă diverse sate costiere. În episodul 4 al documentarului Între cer şi mare, călătorim cu Trenul de pe Coasta Albastră.

(w882)

În episodul 5, vedem imagini de pe Valea râului Toulourenc, faţa nordică a Muntelui Ventoux: plimbări cu bicicleta, peisaje de vis - sălbatice în defilee unde apa limpede a râului e năvalnică - sate risipite pe coastele stâncoase, personaje pitoreşti...

(w882)

În episodul 6, Cavalerii cerului, zburăm către comuna Le Cannet-des-Maures – unde se află o rezervaţie naturală naţională, sit cu bogăţii ecologice de o valoare excepţională. Aici domneşte un echilibru special între faună, floră şi obiecte zburătoare foarte identificate.

(w882)

În sudul Franţei, în departamentul Var, un mic colţ de paradis - peninsula Giens şi insula Porquerolles - este păstrat intact pentru generaţiile viitoare. Aici, prezenţa omului este aproape invizibilă - datorită eforturilor a câtorva oameni. Mai multe amănunte aflăm în episodul 8 al documentarului Între cer şi mare - Îngerii păzitori ai litoralului.

(w882)

foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Var_(river)

Cu o lungime de 110 km, sinuosul fluviu Var izvorăşte de la o altitudine de 2.600 metri, traversează impresionantele chei Daluis, ca să se verse în Mediterana, lângă Nisa. Deşi oamenii au încercat dintotdeauna să-l domesticească, fluviul a rămas la fel de sălbatic. Episodul 9 al serialului documentar Între cer şi mare ne prezintă Fluviul Var – năvalnic ca un torent duminică, 7 mai, de la ora 18.30.

9:45 Teleshopping

10:00 Agrostrategia

* Invitat Sorin Moise-Secretar de stat in Ministerul Agriculturii

* Rubrica Fermierii României

Cultura de cartofi-mai este rentabilă?

Producator Vlad Macovei

 
Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”.  TVR va ...

Campania „Omul anului”, ediţia 2024, începe la TVR

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci vor prezenta campania „Omul anului”. În premieră, telespectatorii pot face propuneri pentru titlul ...

 

#tvr1