loader
Foto

Întrebări şi răspunderi, un talk-show nou la TVR 1 şi TVR+

Cu Radu Preda, luni, 7 octombrie, ora 18.50

 

Din 7 octombrie, jurnalistul Radu Preda aduce la TVR 1, în fiecare luni, de la ora 18.50, Întrebări şi răspunderi, o dezbatere pe teme social-cetăţeneşti de actualitate, în care moderatorul şi invitaţii săi, poziţionaţi diferit faţă de subiectul de discuţie, pun întrebări, caută răspunsuri, dar şi... răspunderi. Întrebări şi răspunderi poate fi urmărită şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

Principalul rezervor de subiecte este domeniul social-cetăţenesc, prioritate având controversele, fără a ignora însă criteriul relevanţei pentru public. Invitaţii sunt reprezentanţi ai autorităţilor, la nivel cât mai înalt, specialişti, condiţia esenţială pentru a participa fiind expertiza în raport cu tema de discuţie. Emisiunea cuprinde reportaje, opinii relevante, reportaje de stradă, materiale de arhivă.

În prima ediţie a dezbaterii Întrebări şi răspunderi, Radu Preda propune un subiect care a stârnit numeroase controverse în ultima perioadă. Noul Cod  Rutier şi prevederile acestuia vor fi dezbătute de moderator şi de invitaţii săi, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), sociologul Mirel Palada şi un reprezentant al Poliţiei Rutiere.

Întrebări şi răspunderi este emisiunea de luni din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 în această toamnă. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi), respectiv Calea europeană, cu Dan Cărbunaru (vineri).

Una dintre figurile noi ale grilei de toamnă de la TVR 1, Radu Preda este jurnalist cu experienţă de peste 20 de ani. El a fost, de-a lungul timpului, editor fondator al unor publicaţii locale, a condus redacţiile unor publicaţii şi platforme precum Evenimentul zilei, Săptămâna Financiară, Financiarul, Fin.ro, Fin.ro Magazin, Finanţiştii, iar din 2010 s-a axat pe realizarea de talk-show-uri de televiziune pe teme economice, la posturi precum Antena 3 sau The Money Channel. Radu Preda a fost laureat, în 2001, cu Premiul pentru expresivitate jurnalistică la „Galele Clubului Roman de Presă”.

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1