loader
Foto

Galerie foto

Istorii fascinante De la A la infinit

Să ridice mâna cei cărora nu le-a plăcut interviul cu Jean Paul Belmondo.  Aha, știam eu că sunteți puțini. Eu pot spune, cu mână pe inimă, că este unul dintre actorii mei preferați.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Un text de Smaranda Vornicu

Iar Mirii anului 2 rămâne unul dintre filmele favorite ale copilăriei mele, cu tot șarmul insolent al eroului principal,  pistruii superbei Marlene Jobert și scenele sale de capă și spadă, în cel mai pur stil franțuzesc.

Tocmai de asta, aș vrea să vă mulțumesc în mod special, vouă, telespectatorilor emisiunii De la A la infinit. Pentru că, prin intermediul vostru, am ocazia să mă reîntâlnesc cu tot felul de amintiri frumoase din trecutul meu. Vă mulțumesc și pentru că apreciați, prin mesajele pe care ni le trimiteți, străduința noastră de a găsi acele secvențe de arhivă care au fost mai puțin sau deloc difuzate.  Mă bucur că trăim împreună aceeași nostalgie a copilăriei sau tinereții noastre.

În plus, cu fiecare ediție cunosc oameni extraordinari.  M-a dezarmat umorul mucalit al lui Mihai Mărgineanu și mă uimește, de fiecare dată, pasiunea cu care Grigore Leşe vorbește despre lucrurile în care crede.  Vă pot spune despre membrii trupei VH2 că sunt niște profesioniști desăvârșiți, iar despre doctorul Copăescu că este mult mai mult decât un chirurg, este un om profund interesat de destinul pacienților săi.

Nu e vizită la Palatul Ştirbey în care să nu descopăr încă un amănunt sau o istorie fascinantă.  De la presupusa poveste de dragoste dintre Regina Maria și principele Barbu Ştirbey și până la mici mistere care țin de lumea spiritelor - întreagă clădire este că o carte veche, la care abia aștepți să te întorci, pentru a o răsfoi în liniște.

Emisiunea De la A la infinit are din ce în ce mai mulți prieteni și mă bucur să văd zilnic cum crește numărul acestora pe pagina noastră de Facebook, ca și numărul mesajelor care ne parvin pe mail sau prin telefon. Sper că surprizele pe care le pregătim pentru edițiile următoare să vă arate că știm că apreciem atât comentariile voastre pozitive, cât și criticile și sugestiile pe care ni le faceți.  Și acum, cum ar fi spus Tudor Vornicu, la muncă! Avem de pregătit următoarea noastră întâlnire.

15:00 Akzente

(I) Pregătiri de Paşti la Colegiul naţional ʺDecebalʺ din Deva. Cuvânt de învăţătură pentru Săptămâna Mare, de dr. Daniel Zikeli. Târg de Paşti la Sibiu.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

 

#tvr1