loader
Foto

Galerie foto

„Iubiri celebre”: Marilyn Monroe şi Joe DiMaggio, săptămâna aceasta, la TVR 1

Franklin şi Eleanor Roosevelt, Lauren Bacall şi Humphrey Bogart, Marion Davies şi William Randolph Hearst, Marilyn Monroe şi Joe DiMaggio sunt p oveştile din seria Iubiri celebre difuzate de TVR 1 luni, marţi, miercuri şi joi, de la 23.30.

 

În seria documentară „Iubiri celebre”,  la TVR 1 sunt programate:

Episodul 21 : Franklin şi Eleanor Roosevelt - luni, 29 octombrie 2018, ora 23.30

(w882)

S-au îndrăgostit la prima vedere şi, în cele din urmă, au ajuns la Casa Albă. Eleanor Roosevelt a fost cea care a dat consistenţă sintagmei „Prima Doamnă a Americii”, susţinându-şi şi îngrijindu-şi soţul în cursul carierei sale politice şi a lungii perioade de boală.

Episodul 22: Lauren Bacall şi Humphrey Bogart - marţi, 30 octombrie 2018, ora 23.30

(w882)

S-au cunoscut pe platoul de filmare şi au transformat un flirt într-o pasiune ce a durat o viaţă întreagă. Humphrey Bogart avea 43 de ani. Lauren Bacall doar 19. Dar au trăit împreună una dintre poveştile de dragoste ca-n filme ale Hollywood-ului.

Episodul 23: Marion Davies şi William Randolph Hearst– miercuri, 31 octombrie, ora 23.30

(w500)

Capodopera lui Orson Welles Citizen Kane a avut la bază extraordinara viaţă a lui Randolph Hearst. Magnatul presei, în vârstă de 51 de ani, fabulos de bogat, căsătorit şi având cinci fii, s-a îndrăgostit de o dansatoare în vârstă de 20 de ani de la Ziegfeld Follies. Ea i-a rămas alături mai bine de 30 de ani, până la moartea lui.

Episodul 24: Marilyn Monroe şi Joe DiMaggio – joi, 1 noiembrie, ora 23.30

(w882)

El era o legendă a baseball-ului american. Ea era cea mai faimoasă actriţă din istoria Hollywood-ului. Povestea lor de dragoste a pornit în trombă, dar presiunea succesului a distrus până la urmă viaţa personală a lui Marilyn. Cariera lui DiMaggio se încheiase şi el voia o soţie care să-l îngrijească. Marilyn, cu 12 ani mai tânără, era pe punctul de a deveni o vedetă. În plus, DiMaggio avea o latură întunecată pe care Marilyn avea să o descopere la scurtă vreme după căsătorie.

De la dragostea ca-n poveşti dintre un prinţ şi o actriţă, la regele care a renunţat la tron pentru iubire, şi până la dictatorul şi amanta sa care şi-au încheiat vieţile sinucigându-se împreună, documentarul Iubiri celebre prezintă câteva dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse vreodată. Producţia BBC a început să fie difuzată de TVR 1 începând cu 24 septembrie.

Actorul englez Robert Powell, cunoscut publicului mai ales pentru celebrul său rol Iisus din Nazaret, din mini-seria cu acelaşi nume a regizorului Fraco Zeffirelli, este cel care narează la TVR 1 marile poveşti de dragoste ale secolului XX. Vocea inconfundabilă a actorului se aude de-a lungul celor 26 episoade ale documentarului Iubiri Celebre (The Great Romances of theTwentieth Century - Love Stories That Thrilled the World, Regatul Unit, 1997-2001), pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 de luni până joi, de la ora 23.30.

 

 

 

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1