loader
Foto

Iuliana Tudor prezintă Festivalul „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti” la TVR 1 și TVRi

O ultimă ediție dedicată Festivalului Muzici şi tradiţii în Cişmigiu va fi difuzată de TVR 1 şi TVR Internaţional duminică, 11 august, în două parţi . Iată ce vă propunem să urmăriţi:

 

Iuliana Tudor

Iuliana Tudor ne aduce pe micul ecran, la TVR 1, un eveniment plin de culoare: Festival Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”.

La TVR 1, vom urmări spectacole de la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”, care a atras atenţia publicului prin arta celor mai iscusiţi meşteri, artişti plastici şi artizani din ţară, tradiţiile autentice şi cele mai frumoase spectacole de muzică, dans şi obiceiuri din România şi din străinătate.

(w882)

Evenimentul a reunit, în Parcul Izvor, de-a lungul celor trei zile de festival, un târg de meşteşuguri şi produse autohtone, două spaţii gastronomice, spectacole de folclor autentic, ateliere de creaţie pentru copii şi zona de folclor reinterpretat – IEsc, care a celebrat Ziua Universală a Iei.

Duminică de duminică, din 14 iulie şi până în 11 august, Iuliana Tudor, cea care a fost gazda celui mai mare festival internaţional de folclor din România, aduce pentru telespectatorii TVR 1 cele mai bune momente artistice ale manifestării de folclor, unice prin amploare şi locaţie. Ansamblurile invitate din China, Serbia, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord şi Ucraina şi-au prezentat, pe Scena Principală, costumele, coregrafia şi ritmurile într-un spectacol de neuitat.

O ultimă ediție dedicată Festivalului Muzici şi tradiţii în Cişmigiu va fi difuzată de TVR 1 duminică, 11 august, în două parţi. Iată ce vă propunem să urmăriţi:

(w882)

(w882)

În prima parte, organizatorii au pregătit un omagiu Mariei Tănase: cele mai cunoscute cântece ale îndrăgitei Maria Tănase vor fi interpretate de Iulia Mihai, Lavinia Goste, Elena Pădure, Constantin Enceanu, Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Floarea Calotă, Maria Dragomiroiu, Irina Sârbu, Oana Radu, Adda, Ionuț Ungureanu, Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel.

(w882)

Iar în partea a doua vom asculta cele mai îndrăgite melodii ale lor interpreţilor de muzică populară enumeraţi mai sus.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Pe 4 august, de la ora 21.10, la TVR 1 am putut urmări recitalul extraordinar Damian Draghici, artistul fiind acompaniat de Orchestra Valahia, dirijor Marius Zorilă, recital susţinut pe scena Fastivalului Muzici şi Tradiţii în Bucureşti.

(w882)

(w882)

(w882)

Și tot atunci, ne-am bucurat de concertul susţinut de Ștefania Rareș, Traian Jurchela, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Ovidiu Homorodean, Ioana Maria Ardelean.

(w882)

În ediţia din 28 iulie, la TVR 1, telespectatorii au putut urmări spectacole de folclor autentic susţinute de:

- Ansamblul „Ţara Vrancei” din Focşani, Ansamblul de copii „Periniţa” din Otopeni,

- multipremiatul Ansamblu de dans popular „Pridunavie” & Trio „Bereghinya”, cu reprezentaţii spectaculoase din folclorul Ucrainei,

- Ansamblul Burnaşul din Alexandria,

(w882)

- Ansamblul „Hajduk Stanko” din Serbia,

- Ansamblul „Crna Gora” din Muntenegru, care a promovat valorile nobile ale ţării sale: armonia interetnică şi multiculturalitatea, prezentând publicului bucureştean patrimoniul folcloric al ţării lor

- Ansamblul de dansatori Mărţişor din Voloca, Cernăuţi,

(w882)

- renumitul Ansambru Maria Tănase din Craiova,

- Beijing Dance Academy, cu muzică şi dansuri unice, specifice culturii asiatice, mai exact dansuri tradiţionale provenind din 7 grupuri etnice din China,

(w882)

- Ansamblulul „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formaţie de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal.

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a organizat în perioada 21 – 23 iunie 2019, în Parcul Izvor din Capitală, Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”, la care TVR 1 a fost co-producător.

(w882)

(w882)

În cei 13 ani, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de ţări, 25.000 de artişti naţionali şi internaţionali, 870 de artizani, meşteşugari şi artişti plastici din România şi de un public de aproximativ 320.000 de spectatori.

credit foto: FB Muzici ş Tradiţii în Bucureşti

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1