loader
Foto

Galerie foto

La TVR 1, Răzvan Butaru ne arată „Locul din care toţi vor să plece"

La sfârşitul anului, în Valea Jiului, vor rămâne active doar două mine, Livezeni şi Vulcan. La Dosar România , ni se dezvăluie situaţia celei mai mari exploatări din România - cea din zona Văii Jiului - la final de 2018 . Pe 12 noiembrie, de la 22:30.

 

Dosar România

Emisiunea de reportaje, documentare şi anchete, care pune telespectatorul faţă în faţă cu istoria cotidiană, vine cu ediţii în premieră la TVR 1 în fiecare zi de luni, de la ora 22.30. La Dosar România, reporteri şi realizatori premiaţi relatează întâmplări în care ne regăsim cu toţii, filmează poveşti care au rămas în umbra evenimentelor zilnice, analizează implicaţii şi consecinţe ale ştirilor de moment.

(w882)

Până în urmă cu 20 de ani, Valea Jiului era cea mai mare exploatare minieră de cărbune din România. Existau 15 mine, din care, în 1989, se extrăgeau peste 10 milioane tone de cărbune. La sfârşitul acestui an vor rămâne active doar două mine, Livezeni şi Vulcan. Încă 2.000 de mineri vor ieşi din sistem. Ajuns în Valea Jiului, Răzvan Butaru ne va dezvălui dezastrul din zonă: minele închise şi lăsate în paragină, mineritul pe cale de dispariţie, corupţia şi sărăcia. Luni, 12 noiembrie,  la Dosar România de la TVR 1, „Locul din care toţi vor sa plece", „o dramă socială care scoate la lumină adevărul pentru care românii pleacă din ţară”, spune Răzban Butaru, realizatorul ediţiei de luni a emisiunii Dosar România.

(w882)

(w882)

Locul din care toţi vor să plece reprezintă doar prima parte dintr-un ciclu de filme „care va dezvălui mecanismul socio-politic al unui fenomen social început în Valea Jiului încă de pe vremea regimului Ceauşescu şi îngropat astăzi în mizerie şi corupţie” (Răzvan Butaru).
Documentarul va devoala „adevărul ascuns cu grijă în tenebrele locului unde încă persistă legea tăcerii, a fricii şi a corupţiei”.

(w882)

(w882)

Despre Dosar România:

În fiecare luni, la ora 22.30, Alina Amza, Cristina Ţilică, Alina Grigore, Ioana Mureşan, Codruţa Angelescu, Răzvan Butaru, Cătălin Apostol, Cornel Mihalache şi Gabriel Geamănu realizează Dosar România, emisiunea care dezvăluie oameni obişnuiţi cu frânturile lor de viaţă, dar şi personaje care influenţează destine sau se află în situaţii-limită. Reportajele noului sezon Dosar România sunt la TVR 1 în fiecare luni, începând cu 1 octombrie 2018.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1