loader
Foto

Galerie foto

La TVR, imagini în exclusivitate cu locul unde a stat Papa Francisc în România

Pa parcursul vizitei în România, Papa Francisc a locuit la reşedinţa pregătită la Nunţiatura Apostolică a Sfântului Scaun din Bucureşti.

 

Reporterii TVR au intrat în clădire şi vă arată saloanele şi cum sunt încăperile unde va fi găzduit Papa Francisc, în ediţiile speciale pregătite de jurnaliştii TVR şi difuzate în zilele vizitei. Vor fi peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România.

(w882)

(w882)

Palatul Nunţiaturii din Bucureşti este aceleaşi loc în care, în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a fost cazat în zilele (7, 8 şi 9 mai) când a făcut vizita în România.

(w882)

Palatul, proiectat de arhitectul şi criticul de artă italian Giulio Magni, a fost comanditat de arhiepiscopul Franz Xaver von Hornstein, un nobil elveţian, ca reşedinţă a sa, în calitate de arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti, pe care a avut-o în perioada 1896-1905.

Pentru o perioadă, din 1948 şi până după Revoluţia din 1989, Palatul Nunţiaturii a fost confiscat de statul comunist. Relaţiile diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun au fost reluate din luna mai a anului 1990. Ca urmare, palatul şi grădinile de pe str. Pictor Stahi au fost restituite proprietarului de drept. Palatul a fost restaurat, iar din noiembrie 1992, în palat a fost redeschis oficial sediul nunţiaturii.

(w882)

(w882)

Clădirea Palatului Nunţiaturii Apostolice a Sfântului Scaun din Bucureşti este declarată monument istoric şi este înscrisă în Lista monumentelor istorice din Bucureşti.

 

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1