loader
Foto

Galerie foto

Leo Iorga a povestit, la „Preţuieşte viaţa”, despre cumpăna prin care a trecut

În ediţia de duminică, 15 decembrie, artistul a vorbit, în exclusivitate, despre cum şi-a schimbat stilul de viaţă, după ce a aflat că are tumoare la plămâni.

 

Andreea Marin

Era iarna anului 2011 când o răceala a început să îl sâcaie pe el și pe colegii săi de trupă. Nu s-a tratat, așteptând să treacă de la sine și a continuat să fumeze și să cânte. Simțind că starea i se înrăutățește, a mers la spital pentru investigații și a aflat că are la plămâni o tumoare de mărimea unui pumn de bărbat.

„O boală parşivă”, aşa descrie Leo tumoarea la plămâni; nu o simţi, întrucât simptomele nu o dau de gol, iar faptul c-a reuşit să o depisteze la timp este datorat unei „mâini divine” aflate pe umărul său.  „Dacă îți prețuiești viața, trebuie să mergi la control. În orice stadiu această boală s-ar afla, chiar şi foarte avansat,  încă există șanse”, mărturiseşte artistul.

Medicii l-au mai lăsat să cânte un singur concert, care era deja programat și apoi i-au spus „de acum nu mai aparții formației, ci ne aparții nouă”. A fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se extirpa tumoarea și mărturisește că înainte de a intra în sala de operații i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot, pentru că a trăit într-o viață cât alții în șapte.  După ce s-a trezit din anestezie, Prima întrebare pe care a pus-o medicilor a fost dacă va mai putea cânta.

A facut tratament cu citostatice,  a stat patru luni departe de scenă, a învățat să respire prin fizioterapie și să își dozeze efortul.

Experiența prin care a trecut l-a determinat să facă schimbări majore în stilul său de viață: a renunțat la fumat - recunoaște că nu se aștepta să fie atât de ușor - şi  încearcă să evite situațiile stresante, mai ales că este o fire colerică, după cum spune chiar el.

Andreea Marin a dansat pe muzica lui Leo Iorga

Tot în ediţia din 15 decembrie, Leo Iorga a vorbit cu Andreea Marin şi despre planurile muzicale pe care le are, alături de trupa PACT. Acesta  este noul său proiect muzical început cu Adi Ordean şi din care mai fac parte Marian Mihăilescu, Cristi Iorga şi Alex Ardelean. În platoul emisiunii „Preţuieşte viaţa”, trupa a cântat  celebra piesă „Să-ţi aminteşti de mine”.

Ritmurile antrenante şi bucuria pe care o transmite piesa, au făcut-o pe Andreea să danseze și chiar să cânte alături de Leo Iorga.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Despre generozitatea care te obligă să dai mai departe din tot ceea ce cunoști! „Nocturne”, cu prof. dr. Ioana Grințescu – luni, la TVR 1

A construit, aparat cu aparat și om cu om, Secția ATI a Spitalului de Urgență București. Prof. dr. Ioana Grințescu este invitata Marinei ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

 

#tvr1