loader
Foto

Lumea văzută din adâncul peşterilor

Fizicianul Andrei Dorobanţu ne invită într-o nouă călătorie fascinantă în capitala mondială a fizicii nucleare, la „Dincolo de viitor”, sâmbătă, 4 februarie, la ora 11.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

 

Dincolo de viitor

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru ediţia din 4 februarie a emisiunii ce aduce noutăţi despre activitatea cercetătorilor de la Măgurele, fizicianul Andrei Dorobanţu ne propune o nouă temă: „Lumea văzută din adâncul peşterilor”. Emisiunea Dincolo de viitor ne invită să asistăm la momente ce scriu istorie în fizica nucleară în fiecare sâmbătă, la ora 11.00, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Lumea e plină de locuri uimitoare. Unele ni se arată în toată splendoarea, iar la altele ajung doar cei mai aventuroşi oameni. Formarea peşterilor a început de când pe Pământ a căzut prima picătură de ploaie. Este nevoie de mii de ani pentru ca ploaia să poată săpa o peşteră aşa cum sunt cele care pot fi văzute astăzi. Despre toate acestea vor afla prietenii emisiunii Dincolo de viitor în ediţia de sâmbăta aceasta.

Pentru a pune în discuţie acest subiect, fizicianul IFIN-HH Andrei Dorobanţu, gazda Dincolo de viitor, îl are ca invitat pe speologul Cristian Lascu.

Este oare posibil să creezi materie din energie? Circa 90 de cercetători, veniţi din toată lumea, vor folosi 10% din puterea Soarelui, dezvoltată de cel mai puternic laser din lume, pentru a cerceta acest lucru. Instalarea echipamentelor a început, iar în scurt timp Măgurele va deveni capitala mondială a fizicii nucleare. Proiectul Dincolo de viitor este realizat de TVR 1 în parteneriat cu Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH), UEFISCDI - Uniunvea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi Asociaţia DECS.

 

Regia artistică Dorina Chiţescu

Redactori: Cristina Anton, Cătălin Heson

Producător: Camelia Boştină

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1