loader
Foto

MagiCamp, MagicHome, MagicBox sau cum se declină magia cu adevărat

Irina Luca ne face cunoştinţă cu magicieni ai zilelor noastre. La „ Poveste după poveste", am aflat cum prind viaţă proiectele care aduc zâmbete pentru copiii cu afecţiuni oncologice şi familiile lor.

 

Poveste după poveste

Poveste după poveste a ajuns în acestă săptămână la MagiCamp, tabăra pentru copii cu afecţiuni oncologice pe care Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu o organizează în fiecare vară la Brăneşti, un sat de lângă Târgovişte.

(w500)

În 2014, după primele două săptămâni de tabără, 32 de copii s-au întors în spitale şi au început să povestească. Despre un loc altfel, în care aveau voie să se joace. Despre putere, încredere, speranţă… Erau complet schimbaţi. Uitaseră de boală. Aşa că povestea trebuia să continue.

Trei ani mai târziu, în vara lui 2017, au trecut prin MagiCamp peste 230 de copii. Pe lângă cei cu afecţiuni oncologice, îşi găsesc alinarea copii care au pierdut pe cineva apropiat sau cei care au urme de arsuri pe o mare parte din corp. Ei sunt ajutaţi de psihologi şi de supravieţuitori ai accidentului din clubul Colectiv.

(w500)

(w500)

(w500)

Şi nu e tot. Pentru rudele copiilor care trec prin tratamente grele în spital, a apărut MagicHome, un loc unde îşi pot trage sufletul şi încărca bateriile. Şi mai există MagicBox, 100 de pachete care pornesc în fiecare lună către familiile sărace.

„Am vorbit cu Melania Medeleanu despre toate aceste proiecte şi despre cum a fost trecerea de la munca de jurnalist la verile pline din MagiCamp. Sâmbătă, 4 noiembrie, de la 13.30, vă invit să urmăriţi la Poveste după poveste de la TVR 1 un reportaj ca o lecţie de viaţă”, Irina Luca relizatoarea ediţiei Poveste după poveste de la TVR 1.

(w500)

Realizator Irina Luca

Producători: Ileana Gaiţă şi Irina Luca

Despre Poveste după poveste:

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm şi în cel de-al cincilea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 8 octombrie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1