loader
Foto

Magicul Maramureş, pe harta lui Charlie Ottley, în „Chipurile României”

În penultimul episod „Chipurile României”, ajungem în nordul ţării: la Baia Mare, la comunitatea din Breb, într-un târg local, dar vizităm şi una dintre cele mai frumoase biserici din lemn din această parte a ţării. Episodul 8 al seriei de călătorie poate fi văzut la TVR 1, vineri, 11 mai, ora 21.00.

 

În episodul 8 al incitantei călătorii prin România, ajungem în magicul Maramureş. Charlie Ottley explorează nordul ţării în penultimul episod al seriei de călătorie Chipurile României, episod ce poate fi vizionat la TVR 1 vineri, 11 mai, de la ora 21.00.

(w882)

(w882)

Călătoria începe în centrul istoric al oraşului Baia Mare, unde vom vedea cum localnicii reuşesc să facă posibilă transformarea acestei foste „mecca industriale” într-o metropolă modernă şi înfloritoare.

„Îndreptându-ne spre Maramureş, ne vom opri la unul dintre cele  mai interesante parcuri cu sculpturi din ţară, unde voi sta faţă în faţă cu unele dintre cele mai improbabile exponate”, declară Charlie Ottley, gazda călătoriilor din serialul Chipurile României.

(w882)

Şi cum a ajuns în Maramureş, era imposibil să nu guste frageda pâine de mălai făcută de ţărănci. Dar mai mult, Chalie Ottley ne va dezvălui această reţetă străveche de pâine de mălai…

(w500)

Echipa mai petrece o seară în jurul focului alături de un antreprenor care şi-a vândut afacerea pentru a-şi petrece ieşirea la pensie mai aproape de natură. Cum se simte şi ce părere are despre alegerea lui, aflăm vineri, 11 mai, de la 21.00, în documentarul Chipurile României.

(w882)

Şi tot vineri, Chipurile României ne prezintă comunitatea din Breb. Aici îl întâlnim pe autorul britanic William Blacker şi aflăm cum progresul poate schimba aspectul multor sate maramureşene, de multe ori cu preţul moştenirii culturale.

(w882)

În acelaşi episod, Clarlie va vâna cele mai bune preţuri la o piaţă tradiţională şi va căuta una dintre uimitoarele biserici de lemn ale acestei regiuni.

(w882)

Spre final, ne vom îndrepta spre graniţa cu Ucraina, mai întâi cu aeroplanul, apoi cu maşina, pentru a vedea cu ochiul liber rezultatul defrişărilor ilegale în pădurile străvechi ale României. Maramureşul, aşa cum nu l-am mai văzut până acum, este surprins de jurnalistul  britanic Charlie Ottley, în Chipurile României! Vineri, 11 mai, de la 21.00, la TVR 1.

 

 

23:50 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1