loader
Foto

Maramureşul la putere: Grupul Iza vine la „O dată-n viaţă”

Iuliana Tudor ne aşteaptă la o nouă ediţie a emisiunii pe 17 decembrie, la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

Partea I și partea a II-a sunt disponibile online pe TVR+.

Pentru întâlnirea din 17 decembrie, Iuliana Tudor şi echipa O dată-n viaţă ne propun o ediţie mai puţin obişnuită a emisiunii din seria întâlnirilor „TVR60”, dedicată nu unui interpret, ci unui grup folcloric. Membrii Grupului Iza din Maramureş ne-au adus în numeroase rânduri bucurie în case prin cântecele lor, astfel că cei care vor alege să-şi petreacă seara de sâmbătă din această săptămână alături de TVR 1 vor vedea, cu siguranţă, o emisiune veselă şi colorată. O dată-n viaţă poate fi văzută pe 17 decembrie, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Liderul Grupului Iza este Ioan Pop, „omul-orchestră” care cântă la mai toate instrumentele tradiţionale: ceteră, braci, tilincă, drâmbă, zongoră, vioară cu goarnă, dar şi cu vocea. În fiecare an, Grupul Iza are concerte peste tot în lume, bucurându-se de mare succes. Ioan Pop colaborează frecvent cu instituţii de prestigiu precum Muzeul Ţăranului Român, Institutul Cultural Român, Televiziunea Română, Centrul Naţional de Promovare a Culturii Tradiţionale Bucureşti, dar şi cu centre culturale din străinătate: Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural Valon din Bruxelles etc.

Artiştilor din Grupul Iza le vor fi alături, la O dată-n viaţă, membrii Ansamblului Maramureşul din Vişeul de Sus. Şi tot în aceeaşi ediţie a emisiunii vin să petreacă la TVR şi alţi invitaţi de seamă: interpreta Maria Mihali, gimnasta Andreea Răducan - care a acceptat provocarea de a-şi arăta, o dată-n viaţă, măiestria şi la jocul popular, Anca Ţurcaşiu, Naguale – care încearcă, alături de Grupul Iza, un experiment muzical inedit, actorul Constantin Chiriac şi etnomuzicologul Speranţa Rădulescu.

(w882) Iuliana si

În sezonul 18 al emisiunii prezentate de Iuliana Tudor la TVR 1 şi TVR HD, platoul O dată-n viaţă este locul întâlnirilor aniversare „TVR 60”. Sărbătorim cei 60 de ani de existenţă ai Televiziunii Române prin cântec şi imagini document din arhivă, împreună cu mari interpreţi ai folclorului românesc, trăind momente emoţionante şi ascultând poveştile lor legate de TVR.

Scenetele umoristice prezentate de actori de marcă ai teatrului românesc pot fi văzute şi în acest sezon. Floarea (actriţa Maria Buză) a plecat la muncă în Spania. În aşteptarea ei, Gheorghe (Marius Rizea) trăieşte experienţe pline de haz alături de personajele pe care le cunoşteam „din auzite”, despre care cei doi au vorbit de-a lungul timpului la O dată-n viaţă: Ţugurlan (Cristian Creţu), Ţugurlanca (Mariana Dănescu), poliţistul satului (Ovidiu Cuncea), învăţătoarea lui Gheorghe (Medeea Marinescu), Niculina (Tania Popa), preotul satului - părintele Corcoduş (Valentin Teodosiu) sau bunica lui Gheorghe (Magda Catone).

Şi pentru că cele mai bune petreceri se fac sâmbăta, Iuliana Tudor ne dă întâlnire la O dată-n viaţă, în fiecare sâmbătă seară. O nouă ediţie poate fi urmărită pe 17 decembrie, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Producător Iuliana Tudor, emisiune de Elise Stan

10:00 Agrostrategia

* Invitat Sorin Moise-Secretar de stat in Ministerul Agriculturii

* Rubrica Fermierii României

Cultura de cartofi-mai este rentabilă?

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1