loader
Foto

Măsuri de reducere a evaziunii fiscale, la "Interes general"

Claudiu Ardeleanu, director general, Direcţia Generală a Vămilor, Dragoş Frumosu, preşedinte SINDALIMENTA şi Vasile Cioceanu, investitor în industria alimentară sunt invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17:00.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Evaziunea fiscală este una dintre frânele dezvoltării României. Conform unui raport al Consiliului European, aproximativ 40 de miliarde de euro au însemnat afacerile derulate în economia subterană în 2013. La nivelul Uniunii Europene frauda atinge cifra de 1.000 de miliarde de euro. Tranzacţiile în paradisurile fiscale au generat în principal, aceste pierderi. Este imens dacă ne gândim că planul Băncii Centrale Europene pentru stimulare economică presupune ajutoare financiare de acelaşi ordin de mărime.

În România, neîncasarea Taxei pe Valoarea Adăugată este una dintre principalele probleme. Modificările propuse în Codurile Fiscal şi de Procedură Fiscală prevăd conectarea cu ajutorul internetului între societăţi şi agenţiile de administrare fiscală. Tranzacţiile înregistrate de casele de marcat se vor evidenţia în serverele ANAF-ului şi va exista un control al TVA-ului datorat, conform bonurilor fiscale emise. O mare problemă o reprezintă comercianţii care au un comportament necinstit în relaţia cu alte firme. Cum pot fi descurajate astfel de practici, vă spunem în această ediţie.

Al doilea mare contribuabil la bugetul României, după companiile din sectorul petrolier, este industria tutunului. În 2014, unul dintre marii jucători din piaţă a virat circa 650 de milioane de euro, reprezentând accize, TVA, taxe şi contribuţii. Cu scopul combaterii traficului ilegal cu ţigarete compania din Capitală a iniţiat colaborări cu autorităţile. În acest sens, zilele trecute, la sediul firmei a început operaţiunea de distrugere a circa 660.000 de pachete de ţigarete contrafăcute şi peste 75 de kg tutun confiscat. Marfa capturată are o valoare de aproape 2 milioane euro, din care aproximativ 80% înseamnă taxe neîncasate. Acesta este doar unul dintre sectoarele în care statul este fraudat.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 8 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

 

#tvr1