loader
Foto

Galerie foto

Meciul de rugby România-Tonga, în direct la TVR 1

Partida de verificare dinaintea Cupei Mondiale a fost transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR+, sâmbătă, 5 septembrie, de la 20.50. Evenimentul a fost unul cu caracter umanitar.

 

Pe 5 septembrie, de la 20.50, în direct la TVR 1, Stejarii au avut o ultimă reprezentaţie pentru publicul român înainte de plecarea la Cupa Mondială.

Înregistrarea meciului este disponibilă online pe TVR+.

„România va întâlni selecţionata statului Tonga, într-o confruntare spectaculoasă”, ne asigură Alexandru Roman, comentator al partidei, alături de Dragoş Bocanaciu. „România continuă pregătirea pentru evenimentul anului în rugby, Cupa Mondială. Este un test important înainte de turneul final, o punere în practică a perioadelor lungi şi grele de cantonament”, continuă Alex Roman.

Stejarii şi, de asemenea, telespectatorii TVR 1 vor avea parte de un moment inedit înainte de startul meciului: Gheorghe Hagi va ieşi de la vestiar alături de rugbyştii din Naţională şi va cânta imnul de stat al României alături de ei.

România are un avantaj moral în partida de sâmbătă deoarece a învins în ultima confruntare cu Tonga, tot aici la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, chiar dacă doar la un punct distanţă. „Va fi un duel echilibrat şi, cu siguranţă, un joc plăcut şi pentru spectatori. Ambele echipe sunt calificate la Cupa Mondială”, mai spune Alex Roman.

În rugby, solidaritatea şi sprijinul sunt esenţiale. Meciul dintre România şi Tonga va avea caracter umanitar, astfel că nu vor exista invitaţii pentru public, ci doar bilete, iar banii încasaţi vor fi donaţi către Sione Vaiomounga. Sione este membru al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, iar în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu insuficienţă renală. Flankerul tongan nu a mai putut evolua de atunci, având nevoie de tratament constant şi dializă, asigurate prin generozitatea clubului băimarean. La solicitarea echipei naţionale a statului Tonga, Federaţia Română de Rugby a fost de acord cu donarea încasărilor de la acest meci pentru ca sportivul să primească cele mai bune îngrijiri, dar în primul rând pentru ca acesta să se reîntâlnească în România cu membri ai familiei. Situaţia materială a cetăţenilor tongani în general (şi a familiei sale, în special) nu le permite călătorii în străinătate, iar medicii consideră că revederea cu cei dragi îl va ajuta pe Sione în recuperarea sa.

(w882) Sione Vaio

Sione Vaiomounga

La Cupa Mondială, România va înfrunta echipele reprezentative ale Franţei, Irlandei, Canadei şi Italiei.

Pledoarie pentru rugby:

„În rugby vorbim de onoare, de sacrificiu, de spirit de gentleman şi de echipă. Rugby-ul te învaţă să iubeşti să te disciplinezi, să îţi doreşti mereu să câştigi, dar, în acelaşi timp, să îţi respecţi adversarul. Datorită acestui sport, cei mai mulţi jucători de rugby au ajuns personalităţi, oameni cu funcţii de conducere sau cu putere de decizie. Lucru datorat educaţiei care se imprimă de la cele mai mici vârste în jocul de rugby. Există un respect continuu între jucători sau naţiuni, există repriza a treia, unde toţi jucătorii şi echipa mănâncă împreună, după meci, discută între ei, chiar dacă în teren au mai ieşit şi câteva scântei”, pledează Alex Roman pentru jocul de rugby, pe care cât mai mulţi copii şi tineri ar putea să-l încerce.

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1