loader
Foto

„Mediatorii” rezolvă un caz de vătămare corporală din culpă

Un nou episod al emisiunii ce explică rolul mediatorilor în societate a fost difuzat vineri după-amiază, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+ . La TVR HD, tot vineri, de la 18.30.

 

MEDIATORII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vineri după-amiază, TVR 1 le propune telespectatorilor o nouă întâlnire cu Mediatorii, emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese. Emisiunea prezentată de jurnalistul Sabin Ciornea poate fi urmărită vineri, pe 11 noiembrie, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, în aceeaşi zi, de la 18.30. Ca în fiecare ediţie, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Daniel Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează un nou caz.

Întâlnirea de vinerea aceasta cu Mediatorii îl aduce în platoul TVR şi pe Constantin Cerbulescu, fost şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Subiectul ediţiei din această săptămână porneşte de la o situaţie de vătămare corporală din culpă.

Oana a mers la un salon de înfrumuseţare pentru a beneficia de mai multe şedinţe de epilare definitivă, şedinţe pe care le-a achiziţionat în avans. Numai că, la cea de-a treia şedinţă, noua angajată a salonului i-a provocat nişte arsuri grave la ambele mâini. În urma leziunilor suferite, Oana a avut nevoie de spitalizare şi va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare, timp în care nu va putea să-şi continue activitatea la birou. Deşi a depus o plângere penală împotriva salonului, nu ştie dacă va primi cele 90 de zile de spitalizare necesare pentru a continua procesul. Ea speră ca, prin mediere, să reuşească să recupereze banii pe serviciile achitate, costuri de recuperare şi întreţinere pentru perioada în care va lipsi de la muncă, dar şi banii plătiţi în avans pentru o vacanţă într-o ţară exotică, de care nu se mai poate bucura din cauza problemelor de sănătate apărute în urma incidentului.

Sunt peste patru milioane de dosare pe rolul insanţelor, care aşteaptă să  fie rezolvate. Îmbinând elemente de talk-show şi docu-dramă, având la bază cazuri reale şi conflicte încheiate prin Acord, emisiunea Mediatorii îşi propune să demonstreze şi în acest nou sezon că medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Telespectatorii vor afla că un participant la procedura de mediere poate vorbi deschis despre conflictul său, are oportunitatea de a-şi expune cazul fără a fi întrerupt şi că mediatorul îl poate ajuta să identifice soluţii viabile, eficiente, durabile şi apoi să redacteze un Acord cu privire la înţelegerea la care a ajuns.

 

Jurnalist Cristina Spiru

Producător Adrian Bănuţă

 


[1] Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1