loader
Foto

„Memorialul durerii” continuă seria „Pieţele Revoluţiei”

Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 16:00, a fost difuzată partea a III-a: „Piaţa Universităţii din Bucureşti”.

 

Memorialul Durerii

UPDATE: Ediția emisiunii din 21 decembrie este disponibilă pe TVR+.

După seria „Torţionarii”, echipa „Memorialul Durerii” difuzează „Pieţele Revoluţiei” o serie de documentare dedicate evenimentelor din decembrie 1989, aşa cum s-au derulat ele în oraşele ţării.

Pe 7 decembrie, pe TVR 2 a fost difuzată ediţia „Piaţa Operei din Timişoara”, pe 14 decembrie a fost ediţia „Piaţa Libertăţii din Cluj”, iar pe 21 decembrie este difuzată „Piaţa Universităţii din Bucureşti”.

„Din decembrie, Memorialul Durerii evocă Revoluţia din Decembrie 1989 şi pe bravii ei eroi din marile  spaţii, de unde libertatea atât de încătuşată a triumfat.  Martirii Revoluţiei nu sunt încă în manualul de istorie, dar îi găsiţi în Memorialul Durerii. Sunt Lucia Hossu Longin şi vă invit să nu-i uităm pe cei ce s-au sacrificat pentru noi. Măcar în decembrie”, spune realizatoarea seriei.

Represiunea baricadei de la Hotelul Intercontinental s-a produs între 23.30 şi 24.00, la 21 decembrie. Transportatoarele blindate intră în viteză în manifestanţii din zona restaurantului Dunărea. Se aruncă cu grenade lacrimogene, se aprind camioanele de la baricadă.  La 23:50 se trage cu foc automat şi uslaşii intră în acţiune.

Gărzile patriotice încep să-i atace pe manifestanţii prezenţi. Conform datelor Procuraturii Militare, au fost 148 de morţi şi răniţi prin împuşcare. În zona Inter - Dalles au murit 48 de persoane, dintre care 8 au fost lovite de maşini, 39 au fost împuşcaţi, iar o persoană a murit din cauza loviturilor primite.

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1