loader
Foto

Galerie foto

Mirabela Dauer, Călin Goia şi Bodo, în juriul primei ediţii „Provocarea starurilor”

TVR 1 a dat startul celui mai nou show muzical sâmbătă, 27 octombrie. Şase tineri talentaţi au intrat în competiţie în echipele mentorilor Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru. Andreea Bănică prezintă concursul muzical Provocarea starurilor.

 

Provocarea starurilor

De când n-aţi mai ascultat „Cine iubeşte şi lasă” sau „Trurli, Trurli” sau „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”? De câte ori nu aţi cântat împreună cu Călin Goia şi Voltaj hitul „De la capăt” sau cu Bodo şi Proconsul melodia care face furori „Mi-ai luat inima!” sau celebra„Te-aştept să vii” a Mirabelei Dauer? Pe toate le-ați putut urmări în interpretarea concurenţilor primei ediţii Provocarea starurilor - sâmbătă, 27 octombrie, ora 21.00, la TVR 1.

Şase interpreţi talentaţi şi dornici să răspundă provocării lansate de starurile din juriu, trei probe de foc şi cea mai frumoasă muzică românească sunt ingredientele pentru o seară de sâmbătă perfectă, petrecută alături de TVR 1. Provocarea starurilor, competiţia care va dezvălui publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, a debutat sâmbătă, ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Iubiţii interpreţi Mirabela Dauer, Călin Goia (Voltaj) şi Bodo (Proconsul) au alcătuit primul juriu al celui mai nou show muzical de la TVR 1 - Provocarea starurilor. Ei au notat evoluţiile primilor şase concurenţi şi vor decide cine continuă Provocarea starurilor şi care sunt cei trei eliminaţi din concurs.

(w882)

Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru sunt cei trei mentori în ale căror echipe vor concura câte şase interpreţi în fiecare ediţie.

(w882)

Sâmbătă, la Provocarea starurilor, i-am cunoscut pe primii şase. Toţi au în comun pasiunea pentru muzică, se pregătesc de la vârste fragede pentru o carieră muzicală şi deţin un atu imbatabil: tinereţea, toţi au între 16 şi 18 ani. Fiecare are deja în spate experienţa multor concursuri muzicale sau talent-shou-uri tv. Sunt voci recunoscute în animaţii sau filme sau au jucat în filme sau seriale de televiziune. Dar cea mai mare dorinţă a concurenţilor de la Provocarea starurilor este aceea de a susţine concerte pe scenă şi de a face oamenii să vibreze la interpretările lor.

(w882)

 

Despre Provocarea starurilor

În fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, vor trece prin probe în care îşi vor dovedi calităţile artistice şi vocale. Dintre aceştia, 3 vor părăsi competiţia în fiecare ediţie, alţi 3 concurenţi urmând să completeze locurile eliberate. Cei care doresc să participe la concursul lansat de TVR 1 pot trimite informaţii despre ei şi o înregistrare a unei piese în limba română la provocarea.starurilor@tvr.ro până la 1 decembrie 2018. Echipa emisiunii, coordonată de producătorul Monica Mihai, îi aşteaptă pe cei care îşi doresc un drum în muzica românească să se înscrie pentru a completa la fiecare ediţie echipele mentorilor Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru.

(w500)

La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiaşi pentru toate ediţiile concursului, însă juriul, format din mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani, se va schimba în fiecare ediţie.

Din 27 octombrie 2018, la TVR 1 începe cea mai nouă competiţie muzicală, în care vedeta e muzica românească. Provocarea starurilor va dezvălui publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, care vor fi validate de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

 

 

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Aceasta editie este despre una dintre cele mai importante zile pentru etnia roma.

Sarbatorita inca din 1971, cand a fost propusa la primul Congres International al romilor, care a avut loc la Londra, in Marea Britanie, Ziua Internationala a Romilor, din intreaga lume, este marcata la inceputul lunii aprilie prin evenimente culturale, sau cu prezenta activistilor romi in piete publice, spectacole de teatru, cu arborarea steagului romilor si imnul Gelem gelem.

Denumita si „Sarbatoarea etniei romilor din Romania”, a fost legiferata in anul 2006, in urma adoptării de către Parlamentul României, prin Legea nr. 66/2006.

Cu aceasta ocazie, s-au desfasurat, timp de mai multe zile, diferite evenimente : spectacol in Piata Sebastian organizat de Partida Romilor, targ de mestesuguri la Muzeul Taranului Roman, concert de muzica clasica la Teatrul Elisabeta​, si inaugurarea Piațetei Nicolae Gheorghe, in cinstea celui mai mare ganditor rom.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Mihai Neacsu, directorul Centrului National de Cultura a Romilor-Romano Kher. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea identitatii culturale a etniei romilor.

​Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Minoritati din jud. Valcea
Minoritati dobrogene in muzeul de etnografie, Tulcea

Participă: Angela Tomaselli-artist plastic
Florin Epure-istoric
Gilda Mologhianu-fiica Ervant Nicogosian
Alexandru Chiselef-muzeograf

Producător Nicoleta Epure

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1