loader
Foto

Galerie foto

Mircea Radu, moldovean o dată-n viaţă

Jurnalistul TVR a fost invitatul Iulianei Tudor, alături de Fuego şi Alina Sorescu, joi, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

Ediția de joi 14 noiembrie a emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Mircea Radu, Fuego şi Alina Sorescu au fost invitaţii Iulianei Tudor din această săptămână la O dată-n viaţă. Emisiunea de joi seară, difuzată la TVR 1 şi online, pe TVR+, promite să aducă numeroase momente emoţionante telespectatorilor, pe lângă muzica de calitate şi umorul care nu poate lipsi dintr-o emisiune de divertisment.

Susţinătorii celor trei concurenţi sunt Viorica Macovei – cea care va face echipă cu Mircea Radu pentru a reprezenta Moldova, Floarea Calotă – aliata de joi seară a lui Fuego, alături de care acesta va susţine „cauza” Teleormanului, respectiv Cornelia şi Lupu Rednic, o echipă de maramureşeni bine închegată, care o va sprijini pe Alina Sorescu.

Dacă Fuego şi Alina Sorescu sunt doi obişnuiţi ai scenei, pentru Mircea Radu statutul de interpret de folclor este ceva ce se întâmplă... o dată-n viaţă. Cu toate acestea, prezentatorul Telejurnalului de weekend de la TVR 1 aşteaptă cu nerăbdare seara de joi: „Am amintiri plăcute de când am colaborat cu Iuliana la programul de divertisment de Revelion de acum doi ani. Aşadar, îmi face plăcere să particip la emisiunea ei şi să cânt folclor alături de doamna Viorica Macovei”, declară Mircea Radu.

Acompaniamentul aparţine, ca de obicei, aceloraşi „Lăutari” din Chişinău, conduşi de maestrul Nicolae Botgros, iar dansurile pentru această ediţie poartă semnătura ansamblului „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, dar şi a trupei de balet condusă de Ioana Macarie.

O dată-n viaţă, unul dintre cele mai populare show-uri din România poate fi văzut, din această toamnă, joia, la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+. În privinţa conţinutului, formatul păstrează reţeta originală, dar aduce şi câteva rubrici noi. În acest sezon, trei tineri debutanţi au şansa – poate unică – de a cânta în duet cu vedetele populare pe care le admiră. Nu lipsesc nici momentele de umor cu Floarea şi Gheorghe, invitaţii care au ceva de spus în domeniile lor de activitate şi multe momente speciale, marca O dată-n viaţă.

În ediţia precedentă, în direct la TVR 1, trupa Millenium şi Ion Paladi au cântat împreună o piesă care vorbeşte despre fraţii români de dincolo de Prut. Nicolae Botgros, cu lacrimi în ochi, a mărturisit că unirea Basarabiei cu România a fost demult realizată prin intermediul muzicii şi al artiştilor aflaţi de o parte şi de alta a Prutului. Emoţionantul moment poate fi revăzut mai jos.


16:45 Floarea nopţii

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1