loader
Foto

Galerie foto

Continuă preselecţiile pentru cel mai aşteptat talent-show de folclor de la TVR

În costume populare şi opinci, iubitorii muzicii populare de pe frumoasele meleaguri moldovene au spus prezent vineri, 21 iulie 2017,  la întâlnirea cu Iuliana Tudor şi producătorul Elise Stan.

 

Sediul TVR Iaşi a devenit neîncăpător pentru interpreţii de folclor ce s-au adunat din toate cele opt judeţe ale Moldovei pentru preselecţiile talent-show-ului de muzică populară. De la copii la pensionari, toţi s-au îmbrăcat în costume populare şi au fost dornici să încânte echipa TVR cu cele mai originale melodii ale zonei. Cel mai mic participant nu depăşea vârsta de şase ani, iar decanul de vârstă a numărat 81 de ani.

(w882)

În opinci şi ie, o concurentă de 81 de ani, fostă solistă a Şcolii Agricole din Vaslui, a mărturisit că a vrut să-şi întâlnească vedeta preferată, dar şi că speră să treacă de preselectii.
„Cum era de aşteptat, în Moldova sunt foarte mulţi oameni talentaţi. De data aceasta vorbim de o plajă de vârstă foarte largă: de la copii de 6 ani pâna la o doamnă în vârstă de 81 de ani, admirabilă prezenţă şi foarte curajoasă. Am întrebat-o de ce a venit la concurs şi a spus că nu s-a gândit la ce va fi, ci a venit să ne cânte. Cred că despre asta e vorba la preselecţii, înseamnă să ne cunoastem, să ne întâlnim şi să vedem dacă în ţară într-adevăr sunt doritori să urce pe scenă şi să devină artişti populari,  în adevăratul sens al cuvântului" , a povestit Iuliana Tudor , gazda viitoarei emisiuni de folclor de la TVR.

(w882)

Tradiţiile se păstrează şi se respectă pe aceste meleaguri. Mai mult, oamenii îşi doresc să îşi pună amprenta şi să le ducă mai departe. „Ceea ce ne-a uimît a fost că au venit şi cu multe compoziţii proprii. Moldovenii au creat melodii după tiparul vechi, fără să denatureze folclorul autentic. La Iaşi au fost uimitoare diversitatea şi originalitatea”, a mai adăugat Iuliana Tudor.

Echipa de aur a emisiunilor de folclor din TVR  - formată din Elise Stan şi Iuliana Tudor - pregăteşte un spectacol unic de televiziune. Din toamnă, telespectatorii se vor bucura de un talent-show de folclor. Cei care visează să devină celebri şi să cânte muzică populară sunt chemaţi să se înscrie la preselecţiile din toată ţara. După Timişoara şi Iaşi, românii mai au o şansă la preselecţiile regionale din Oradea, Sibiu, Craiova, Constanţa şi Bucureşti. Mai jos găsiti programul lor:

(w882)

0:00 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1