loader
Foto

Galerie foto

Monica Anghel, Cezar Ouatu şi Maria Ciobanu fac Paştele la TVR 1

Telespectatorii TVR 1 au putut urmări, în perioada Paştelui, programe de divertisment şi ediţii speciale ale emisiunilor brand ale postului, concerte emoţionante, filme cu mari actori, dar şi documentare şi transmisiuni directe cu caracter religios.

 

Iuliana Tudor promite un show cu Monica Anghel, „de trei ori primar” la O dată-n viaţă, Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu... Cezar Ouatu la Politică şi delicateţuri, iar Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România fac Paştele în Maramureş.

Maria Ciobanu, „ciocârlia muzicii populare româneşti”, oferă telespectatorilor TVR 1 concertul său de retragere.

Irina Păcurariu ne arată România deşteaptă la New York, în reportaje despre zece români de excepţie, care au demonstrat că cerul poate fi limita, nu doar la americani.

Spectacole ale Operei Comice pentru copii – Flautul fermecat şi Hansel şi Gretel, dar şi filme pentru copii sunt programate dimineaţa, iar clasicele Pentru cine bat clopotele? şi Farul de la capătul lumii ne bucură serile la TVR 1.

Informaţii despre fiecare dintre programele TVR 1 din perioada Paştelui se regăsesc mai jos:

Prietenii emisiunii Exclusiv în România au parte, în sâmbăta de Paşti, de o ediţie în care Cristian Tabără şi echipa sa ne invită în Maramureş. Descoperim în ediţia din 30 aprilie Biserica din Deal din Ieud, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi un meşteşug vechi păstrat în sat: prelucratul cânepii. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882)

De Paşti, Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu... Cezar Ouatu. Contratenorul dovedeşte că are din plin simţul umorului şi se amuză pe seama situaţiei cauzate de numele pe care cu mândrie îl poartă. Politică şi delicateţuri poate fi văzută pe 1 mai, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882)

Tot de Paşti, Monica Anghel este invitata Iulianei Tudor la ediţia specială O dată-n viaţă. Prin tradiţie, echipa pregăteşte întotdeauna de sărbători un program inedit, cu idei dintre cele mai spectaculoase. De această dată, simpatica interpretă şi actriţă Monica Anghel va face spectacol întruchipând... trei candidate la primărie. Cu muzică, dans şi veselie, ediţia O dată-n viaţă de Paşti poate fi urmărită chiar luni, pe 2 mai, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w882)

Vineri, 29 aprilie, de la 18.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Prohodului Domnului, iar sâmbătă, 30 aprilie, de la 23.50, TVR 1 transmite, de asemenea în direct, slujba prilejuită de praznicul Învierii Domnului. Informaţii despre reportajele, documentarele, transmisiunile religioase în direct la TVR 1 aici.

 

Ajunsă la vârsta de 78 de ani şi după o activitate muzicală de peste 60 de ani, Maria Ciobanu a decis să-şi ia rămas bun de la public. Concertele de retragere, programate în luna martie, au avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi la Bucureşti. Concertul susţinut de îndrăgita artistă a cântecului popular românesc la Bucureşti va putea fi urmărit la TVR 1 luni, 2 mai, în două părţi – de la 15.30 şi de la 17.10. Mai multe detalii - aici.

(w882)

Irina Păcurariu ne arată România deşteaptă la New York. Cristina Ghenoiu, Cristiana Grigore, Elif Memet, Adriana Popa, Sonia Coman, Andrei Pomolea, Octavia Mărginean, Crina Pupăză, Laura Sitea, Diana Doroftei sunt doar câţiva români de succes în America. Îi cunoaştem pe 1 şi 2 mai la TVR 1, de la 18.45.

„Emisiunea spune poveştile a zece români de excepţie, care au demonstrat că cerul poate fi limita nu doar la americani. Toţi sunt crescuţi prin propriile forţe, toţi şi-au câştigat singuri fiecare dolar, toţi speră să poată schimba ceva şi în România. Aceşti 10 români sunt şi ei un anume fel de #colectiv. Independenţi, fără bariere, educaţi prin propriile forţe şi fără niciun complex că s-au născut în România.” Aceasta este invitaţia Irinei Păcurariu de a-i cunoaşte pe cei zece din România deşteaptă la New York. Telespectatorii TVR 1 vor putea urmări poveştile lor pe 1 şi 2 mai, de la ora 18.45.

(w882)

Filme cu mari actori, de Paşti, la TVR 1! Pe Gary Cooper, Ingrid Bergman şi Katrina Paxinou îi (re)vedem sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1, în celebrul lungmetraj Pentru cine bat clopotele? (1943). Filmul a fost nominalizat de opt ori la premiile Oscar (cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol secundar, cea mai bună imagine color, cel mai bun montaj, cea mai bună melodie originală etc.), dar a câştigat doar la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar: Katrina Paxinou. Lungmetrajul a mai câştigat două Globuri de Aur pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar şi Cel mai bun actor în rol secundar. Drama Pentru cine bat clopotele? este ecranizarea romanului omonim al scriitorului american Ernest Hemingway.

(w882)

Iar cu Kirk Douglas şi Yul Brynner avem întâlnire duminică, 1 mai, ora 21.10, într-un film de aventuri, adaptare a romanului omonim al lui Jules Verne - Farul de la capătul lumii. Câţiva piraţi iau în stăpânire farul de pe o insulă stâncoasă, cu scopul de a trimite semnale greşite vaselor din apropiere şi a le jefui după naufragiu. Un singur paznic al farului rămas în viaţă încearcă din răsputeri să dejoace planurile murdare ale tâlharilor.

 

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1