loader
Foto

Galerie foto

Ne vedem la TVR cu cel mai şarmant chef, Antonio Passarelli

A împlinit de curând 57 de ani, este plin de viaţă şi energie, are multe proiecte în care se implică trup şi suflet. Antonio Passarelli a fost invitatul special al Marinei Almăşan pe 17 iunie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Marina Almăşan
Ne vedem la TVR

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Există două feluri de bucătărie. Una e bucătaria amintirilor: mănâci nu pentru că e bun, ci pentru că te face să te gândeşti la ceva de demult. Toţi spun: Vai, ce bună era pâinea prăjită cu untura şi boia din copilărie! Pentru că are gustul copilăriei! Şi există şi o bucătărie făcută pentru a se transforma în amintire. Asta e când vei gusta o mâncare deosebită şi o vei asocia cu un om care stă lângă tine atunci. Şi când vei mai mânca acea mâncare, iţi vei aminti de acel om şi de acele clipe”, povestea Antonio Passarelli într-un interviu.

Despre bucătărie, amintiri, poezia gătitului, într-o nouă ediţie Ne vedem la TVR de vineri după-amiază, ediţie în care Marina Almăşan îl are invitat pe fermecătorul bucătar timişorean de origine italiană, Antonio Passarelli. Actriţele Magda Catone şi Crina Matei li se alătură în studioul Ne vedem la TVR pe 17 iunie, de la ora 17.00, în emisiunea transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Antonio Passarelli s-a născut în Calabria. La vârsta de 17 ani a început să lucreze într-un restaurant, pentru a-şi putea plăti studiile de psihologie la Universitatea Sapienza din Roma. A devenit bucătar şi a lucrat într-un restaurant până în 1982, când venirea unui nou proprietar care a lăsat standardele foarte jos l-a determinat să ia o pauză de aproape 9 ani, timp în care a lucrat în managementul comerţului en-gros şi şi-a terminat studiile.

În 1990 a venit în România şi a fost cuprins de dorul de a găti, care este, după cum mărturiseşte, „ca o femeie care te ispiteşte”. Astfel, în 1991 şi-a deschis primul restaurant la Timişoara şi, deşi plănuise să rămână la noi în ţară doar trei luni, sunt mai mult de 25 de ani de când locuieşte aici. Explicaţia pentru rămânerea sa în România este pe cât de simplă, pe atât de frumoasă: „aveam nevoie de un pic de pace”. Telespectatorii TVR 1 se vor bucura să îl regăsească pe simpaticul Antonio, cel mai... cântăreţ bucătar la Ne vedem la TVR din 17 iunie.

În platoul emisiunii se vor afla, ca de obicei, oameni dragi ai invitatului, ale căror vieţi sau cariere s-au intersectat, de-a lungul timpului, cu aceea a lui Antonio Passarelli: colaboratori, colegi, prieteni. Telespectatorii vor afla mai multe despre viaţa şi cariera simpaticului bucătar, care sunt preocupările lui în afara gătitului, dar vor şi retrăi, împreună cu el, amintiri din perioada în care prezenta emisiuni la TVR, Antonio fiind cel care i-a făcut să zâmbească, dar şi să poftească pe telespectatori, la Dănutz SRL.

(w882)

Timp de două ore, săptămânal, Marina Almăşan invită în studioul Ne vedem la TVR oameni de succes - profesori, actori, medici, sportivi etc., într-o emisiune relaxantă, amuzantă şi, pe alocuri, emoţionantă. Ne vedem la TVR poate fi urmărită vineri, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

credit foto: TV Mania, arhiva personală, TVR

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1